English
log in op Mijn Witte Paard

Veel prijzen en diploma's op de slotavond

De laatste avond van het seizoen bij de jeugd is traditioneel de avond van de prijs- en diplomauitreikingen. Veel trotse ouders, broertjes en zusjes waren meegekomen om te horen wie er de kampioenen van dit jaar in de diverse leeftijdcategorieën waren en nog spannender: wie er waren geslaagd voor hun stappendiploma.

Luuk

Floris

Isaac

Jurriaan

Tjacko

De stappenexamens waren een week eerder afgenomen en dat was voor heel veel kinderen een spannende zaak: de vragen, zeker bij de hogere stappen, zijn best pittig (het zou de moeite waard zijn het gemiddelde HWP-seniorlid eens een stap 4 of stap 5-examen voor te leggen) en bovendien is het voor veel kinderen het eerste examen in hun leven.

Maar er is niet voor niets een heel jaar enthousiast les gegeven en gevolgd en geoefend. Van de 34 deelnemende HWP-jeugdschakers slaagden er 28. Een mooie score!

Als enige deed Filip Timmermans (pas aan het einde van het seizoen lid geworden) het Opstapje 1-examen. Hij slaagde met maar één fout en een mooie 9½.

Maar liefst 14 witte veulens deden stap 1-examen en zij slaagden allemaal. Floris Witlox en Thijmen Diergaarde haalden zelfs een tien! Maar ook de prestaties van de anderen zijn natuurlijk prachtig. Volgend jaar stap 2 voor Bo, Ezra, Toon, Samsen, Aubrey, Joaquim, Francisco, Kristy, Hugo, Jonas, Simon en Gijs ?!

Voor stap 2 waren er 13 kandidaten: Voor Henry, Matteo en Quinten was dat nu nog te moeilijk, maar er waren tien geslaagden. Jasper de Groot en Gilles van Soest haalden een mooie 9, Tjacko, Dhruv, Jelle, Karel, Nathan, Jasmijn, Cas en Yara hadden wat meer fout, maar verdienden hun diploma dik.
Voor de lastige stap 3 waren er vier kandidaten: Tjalle en Laurens redden het niet, maar Luuk en Kevin wel.

Isaac Visser was de enige die het moeilijke stap 4-examen deed. Hij haalde het, net aan. Knap voor een negenjarige!

In de gehele geschiedenis van de HWP-jeugdafdeling zijn er maar een paar jeugdleden in geslaagd om het stap 5-diploma te halen. Ook Jurriaan Boeren lukte het niet, hoewel hij een moedige poging deed en tot het eind met bord en stukken aan het puzzelen was.  

En dan de kampioenen in de leeftijdscategorieën:
Bij de allerjongsten (de H-tjes, geboren in 2010) was Floris Witlox de sterkste, voor Bo Stassen en Ezra Ormsby. Floris haalde zelfs een prachtige tiende plaats overall en kan nog ver komen.

In de daaropvolgende categorie (F en G, geboren in 2008 of 2009) is ook heel veel talent te vinden.  Henry Large won hier de beker voor de vierde plaats, Jelle Kop werd derde (en haalde overall een mmoie 13de plaats). De eerste twee in deze categorie deden mee in de strijd om de  bovenste plaatsen overall. Tjacko Bok werd fraai zesde en Isaac Visser verspeelde pas twee ronden voor het einde zijn kansen om overall-kampioen te worden door een nederlaag tegen Laurens Rojas-Miranda. Nu kreeg hij de beker voor de eerste plaats van zijn leeftijdcategorie.

In de E-categorie (geboren in 2007) ging de strijd om het kampioenschap vooral tussen Luuk Hetterscheidt en Nathan Heesbeen. Luuk was net iets constanter dan Nathan en verdiende daarmee het kampioenschap en een prachtige derde plaats overall. Nathan werd overall vierde en mag daar ook heel trots op zijn. Gelukkig haalde hier ook een meisje een prijs binnen: Jasmijn Pereboom haalde een knappe derde plek, vóór Cas Peters.

En dan de oudste jeugd (maar wat heet oud, vrijwel allemaal nog basisschoolleerlingen!) en daarmee de strijd om het overall HWP-jeugdkampioenschap. Jurriaan Boeren was na zijn herfstkampioenschap de grote favoriet, maar hij had zware concurrentie van F-je Isaac Visser. In de onderlinge partijen won Isaac met 1½-½, maar Jurriaan pakte de titel omdat hij tegen de anderen praktisch geen steken meer liet vallen, op een remise tegen Sem Kurstjens na. Sem had ongetwijfeld ook meegespeeld om de titel, als hij meer partijen had gespeeld. Nu viel hij zelfs buiten de prijzen. Die gingen naar Laurens Rojas-Miranda (tweede en vijfde overall), Jasper de Groot (derde en zevende overall) en Kevin Boyd (vierde en achtste overall). De verschillen tussen deze drie waren miniem en ze waren erg aan elkaar gewaagd.

Wat opviel is ook het mooie opkomstpercentage: Maar liefst vijf kinderen speelden alle rondes en elf lieten maar één keer verstek gaan. Daaruit blijkt ook het enthousiasme waarmee over de hele linie is geschaakt en lesgegeven door trainers Cor Rombout, Dennis Dijkstra, Frank Beverdam, Rob Mulder, Stephan Blaas, Peter Zoetemeijer, Fons Dijkman, Enno Noordhoff en Harry Lips. Dat belooft veel goeds voor de toekomst! Volgende seizoen starten we weer eind augustus en dan hopen we iedereen weer terug te zien.

Oei, bijna vergeten: Tjacko Bok kreeg de beker voor het Talent van het Jaar. Hij werd door de jeugdtrainers verkozen boven de andere grote talenten Jelle Kop en Floris Witlox o.a. op grond van zijn Noord-Hollandse titel bij de G-junioren. Binnenkort kunnn we hem (en Isaac Visser) in actie zien op het NK, de Nationale Pupillendag!

Reacties

Geen reacties

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.