Oppositie te sterk voor jeugdteam

Richard Copier | |   Jeugd |   0 reacties

Afgelopen dinsdag, 3 december, speelde het jeugdteam (HWP Haarlem 12) zijn tweede competitiewedstrijd tegen Oppositie 3 uit Heiloo. Ondanks heftige tegenstand kon een nieuwe 3-1 nederlaag niet voorkomen worden.

Lees voor meer het verslag van Richard Copier.

Aart van den Brink 1488 – Sjoerd van Raaij 1481 (0-1)
Sjoerd kwam met zwart goed uit de opening en wist zijn tegenstander goed onder druk te zetten in het centrum. Dat leverde hem uiteindelijk een pion op na een stuk ruil. Even later ruilde zijn tegenstander een stuk dat hij met de e-pion kon nemen, waardoor hij 4 tegen 3 pionnen op de dame vleugel kreeg. Even later werd de d-pion een vrij pion die zijn tegenstander niet meer kon stoppen. Niet lang daarna gaf zijn tegenstander op. (1-0 voor HWP) Sjoerd heeft zijn partij van begin tot eind gedomineerd tegen een tegenstander van gelijk niveau.

Proficiat Sjoerd.

Troy Gibbs (geen rating) – D.H. de Jager 1367 (0-1)
Troy kwam met wit iets minder uit de opening, maar kreeg toch nog wel een redelijke stelling. Toen ik even later keek was zijn tegenstander doorgebroken en had al wat materiaal gewonnen. Er werd nog wel wat geprobeerd, maar Troy kon er geen verandering in brengen. (1-1 gelijk). Voor iemand die pas voor de 2e keer een externe wedstrijd speelde heeft Troy het best goed gedaan.

Volgende keer beter.

Esmee Langeveld (898) – Matthijs Muhren (1502) (0-1)
Esmee speelde de opening heel goed. Zelfs zo goed dat het haar een voordeel opleverde van +/- 1.25 na 15 zetten. Ze koos voor Ld3 op zet 16 waar Dd3 gevolg door Ph5 en Pxg7 en Lg5 haar goede kansen had geboden om de partij te kunnen winnen. Maar Ld3 was ook niet slecht. Even later kreeg ze te veel druk op haar damevleugel, wat resulteerde in een overbelasting, wat haar uiteindelijk 2 pionnen kostte. Ze deed er nog alles aan om de doorbraak van haar tegenstander te blokkeren met het Paard op c5 en de zwarte Loper op a5, maar het was niet genoeg om de a-pion te stoppen tot promotie van Dame. Even later schoot de lach er bij haar in. Waarschijnlijk omdat het de tegenstander nog de nodige moeite kostte om haar mat te zetten. Hij had uiteindelijk 12 zetten nodig om haar mat te zetten. (na a1D promotie) (1-2 achter). Esmee heeft heel goed gespeeld tegen een tegenstander met meer dan 600 ratingpunten verschil.

Volgende keer beter.

Joop van Nes (1349) – Quinten Reddy (938) (1-0)
Quinten kwam gelijkwaardig uit de opening. In het middenspel verloor hij op een gegeven moment een pion, maar hij had er genoeg compensatie voor in de vorm van activiteit en aanval. Op een gegeven moment kon hij een stuk winnen. Wat enige andere toeschouwers ook dachten. Misschien ging het dan nog 2-2 worden. Maar toen ik even later keek had hij een stuk verloren in plaats van gewonnen. Even later dacht hij dat hij gewonnen had op tijd maar de tegenstander was al op de 37e zet waardoor hij een extra kwartier kreeg. Even later verloor hij meer stukken en gaf op. (1-3 nederlaag) Quinten heeft ook goed gespeeld tegen een tegenstander met meer dan 400 ratingpunten meer.

Volgende keer beter.

Nabrander Richard
De vorige keer hadden ze met 4-0 gewonnen, maar dit keer waren ze sterker voor de dag gekomen met een 1500+ speler. Om echt eerlijk te zijn hadden we met enig geluk zelfs met 3-1 kunnen winnen. We zijn nu strijdend met 3-1 ten onder gegaan. We kunnen in ieder geval trots zijn dat ze zo goed gespeeld hebben tegen een sterk Oppositie 3. Nu kunnen we ons gaan oprichten tegen de Waagtoren 9 op 4 februari 2014. Ook die hebben beide wedstrijden verloren. Eens kijken of wij van hen kunnen gaan winnen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.