Pupillendag 2012 met Boris en Mihi

Ton Mestrom | |   Jeugd |   0 reacties

Vandaag was de grote dag voor onze pupillen Boris Vos en Timotei Mihnea Vlad. Ze speelden in Roosendaal mee met de allerbesten in hun categorie. Weer een super-ervaring rijker; klik snel door voor een foto (met prachtige medailles) en hoe het ze verging (verslag van de ouders van Boris)...

 

 

Het mee mogen doen op een Nederlands Kampioenschap is alleen al zeer eervol. Boris is met een score van 2,5 uit 7 in de middenmoot van de F-jes geëindigd en Mihi behaalde bij de G-tjes een zeer goede gedeeld 13e plek met 4 uit 7; allebei goed gedaan.


Het verslag van de ouders:

Verslag Nationale Pupillendag 2012 (Families Vlad en Vos)

In het Jan Tinbergencollege te Roosendaal werd dit jaar het Nederlands Kampioenschap Schaken voor de jeugd (H, G, F categorieën) gehouden. Vanuit Haarlem Het Witte Paard deden twee jeugdspelers Mihnea en Boris mee aan het toernooi.

De organisatie - in oranje gekleed - was goed. De ruim 100 schakende kinderen speelden hun 7 partijen in een ' stiltegebied' van aparte lokalen, waarbij opvallend de deuren dicht gingen voor ouders en andere supporters. Dat goede besluit van de organisatoren gaf de spelers veel rust en concentratie. Ondertussen kon men live de meeste wedstrijden volgen via de ' cloud' op internet, aangezien alle kinderen in F en G op digitale borden speelden.

De sfeer was goed, de (on)georganiseerde afleiding was eveneens prima: voetballen en basketballen buiten, of binnen konden de kinderen tekenen, puzzelen, spelletjes spelen en meedoen aan het 'officieuze WK' wie het snelst schaakstukken kan opzetten.

Om 10.15uur werd het NK afgetrapt. Boris en Mihi speelden alle twee herkenbaar in hun HWP t-shirts. De eerste partij wordt door Mihnea gewonnen; zijn tegenspeelster speelde al haar stukken weg. Boris treft een sterke tegenstander (de bronzen kampioen blijkt later) en verliest zijn eerste partij. Mihnea verliest zijn tweede partij, maar wint de derde weer door de dame van zijn tegenspeler te slaan. Boris, teleurgesteld door ook zijn tweede verlies, speelt remise in zijn derde game. Beide HWP-ers verliezen hun vierde partij, maar ze zijn vastbesloten om de volgende te winnen. En dat doen ze dan ook gelukkig nog. Mihnea verliest partij 5 maar wint 6 en 7. Boris wint zijn partijen 5 en 6 en verliest helaas de 7e, doordat zijn dame vroeg geslagen wordt. Al met al een mooie ervaring en een knappe prestatie van onze HWP-ers die zich goed staande houden tussen al deze kanjers uit heel Nederland. Mihnea wint vier partijen en eindigt daarmee op een 18e plaats in de G-categorie (46 deelnemers), Boris behaalt met 2,5 punt de 37e plaats in de F-categorie (48 deelnemers).

Hulde en goed gespeeld jongens!

Martijn en Ellen en groetjes ook van Boris en Niels


Kijk op de de officiele website van het Nederlands Kampioenschap voor alle details.

Links Timotei Mihnea Vlad en rechts Boris Vos


Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.