Slotavond jeugd: bekers en diploma's

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Onder grote belangstelling zijn dinsdag 9 juni alle geslaagden en prijswinnaars in de verschillende categorieën in het zonnetje gezet. Liefst 23 diploma's en 16 bekers lagen en stonden klaar om uitgereikt te worden aan de gelukkigen.

De meeste geslaagden traditiegetrouw in stap 1. Qua cijfers voerden de meisjes de boventoon. Jolijn en Fleur Halkes en Henrike Wesselink scoorden een 9. Beste jongen was Tjalle de Boer met een 7,5. Best bijzonder, want hij werd pas een maand voor het examen lid. Al met al een mooi resultaat en een teken dat de trainer Cor, vaak geassisteerd door Laurens, Bas en/of Stefan, goed werk heeft verricht.

In stap 2 slaagden 4 van de 6 kandidaten met een 8+ van Quirine Langeveld als beste resultaat. Met een 8,5 was Sem Kurstjens de beste in stap 3. Met 7 stap 3 geslaagden mogen ook de trainers Rob, Stephan en Richard tevreden zijn. Het laatste diploma dat uitgereikt werd was voor Casper Venlet. Hij slaagde voor stap 5 en dat is nog niet veel HWP' ers voor hem gelukt.

Dan de bekers. Bij de jongste jeugd - geboren in 2006 of later - ging de hoofdprijs, niet geheel verrassend, naar Isaac Visser. Toch duurde het tot de laatste ronde voordat hij de eerste plaats kon veiligstellen. De nummer twee, Cas Peters, zat hem dicht op de hielen. Bekers waren er ook voor de nummers drie, vier en vijf, respectievelijk Kevin Boyd, Ian Caspers en Jolijn Halkes.

Drie bekers waren er te verdienen in de E-categorie. Hier ging de hoofdprijs naar Jurriaan Boeren. Hij draaide een prima seizoen en deed ook lang mee voor de algehele titel. Tweede werd Gijs Venlet en een goede derde plaats was er voor Laura Rombout.

De D-categorie is goed vertegenwoordigd bij HWP. Daarom 5 bekers. Na een spannende strijd won hier Casper Venlet, gevolg door Sem Kurstjens, Jasper Rombout, Toer Vermeeren en Berend Runderkamp.

Voordat de beker voor de clubkampioen werd uitgereikt, werd eerst nog 'Het Talent van het Jaar' bekend gemaakt. De keus van de trainers viel dit jaar op Sem Kurstjens. Hij schaakt pas anderhalf jaar bij HWP en maakte dit jaar een enorme progressie. Niet alleen bij de jeugd maar ook bij de senioren blaast hij zijn partijtje mee. Misschien op korte termijn de versterking waar het eerste team op zit te wachten?

En dan de clubkampioen. Het was spannend tot de laatste ronde. Maar ondanks eindexamen perikelen, was het toch Troy Gibb die zich mag kronen tot HWP jeugdkampioen 2015. Zijn naam is inmiddels bijgeschreven op de wisselbeker.

En tenslotte kwam er met een daverend applaus voor alle trainers: Cor, Frank, Mark, Rob, Richard, Stephan, Harry en Jan een einde aan een mooi seizoen. Nu eerst vakantie vieren en dan gaan we eind augustus weer beginnen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.