Slotavond: veel bekers en diploma's

Frank Beverdam | |   Jeugd |   0 reacties

Traditioneel stond de eerste dinsdag in juni weer in het teken van de diploma en prijsuitreiking, Voor een goed gevulde zaal mochten 25 jeugdschakers hun diploma in ontvangst nemen. Daarnaast werden de prijswinnaars in de verschillende categorien beloond met een prachtige beker.

Als eerste was het de beurt aan de leerlingen van stap 1 om het podium te betreden. Duidelijk was dat de trainers, Amy en Cor, goed werk hadden verricht. Al hun 8 pupillen, Isaac, Manos, Ian, Tristan, Zain, Charlotte, Jurre en Fiene waren geslaagd. Fiene zelfs met 10! Ook nieuwkomer Mink, pas twee weken lid, ging met een diploma naar huis.

Ook bij stap 2 veel geslaagden. Hulde dus aan de trainers Alexander, Bram en Frank. En proficiat aan Siem, Finn, Jurriaan, Gijs, Jorit, Gijs, Laura, Teun, Stephan, Sem en David. Topscorers hier waren Sem en David zij slaagden beiden met een prachtige 9.

Bij stap 3 lag het slagingspercentage wat lager. Dit ondanks de enorme inzet van de trainers Enno en Richard. Maar het blijkt toch dat het voor veel kinderen iets te hoog gegrepen is om stap 3 in een jaar te doen. Dat gold niet voor Tobias, Toer en Wouter. Zij slaagden met respectievelijk een 6, 7 en 7 1/2. Proficiat!

Twee geslaagden in stap 4. Casper en Troy moesten heel hard zwoegen op de examendag. Ruim 5 kwartier zaten zij gebogen over hun examen. Maar het uiteindelijk resultaat was positief. Dat gold ook voor Esmee. Zij slaagde na net zo hard zwoegen als enige voor stap 5. Esmee, Casper en Troy. Gefeliciteerd! Een prachtig resultaat. En uiteraard mag ook trainer Rob niet vergeten worden. Elke week was hij weer paraat om vol toewijding zijn schaakkennis over te brengen. Hulde!

Dan de bekers. Bij de jongste jeugd, geboren na 2004, ging de strijd tussen Jurriaan en Isaac. Uiteindelijk was het Isaac die aan het langste eind trok. Met zijn 6 jaar is dat natuurlijk een geweldige prestatie. Het kan niet anders dat we nog veel van Isaac, maar ook Jurriaan, gaan horen. In de schaduw van dit tweetal, maar niet minder knap natuurlijk ging Gijs er met de derde prijs vandoor.

Drie prijzen ook in de E-categorie. Hier ging de eerste prijs naar Toer Vermeeren. Toer, veel minder wisselvallig dan voorheen, draaide een zeer goede tweede seizoenshelft en de eerste plek is dan ook meer dan verdiend. Veel beter gaan spelen is ook Jasper Rombout. Zijn vele GrandPrix optredens zullen daar zeker toe bijgedragen hebben. Een tweede plaats en een mooie beker was zijn deel. Een derde plaats was er voor Siepe Kwakman. Ook Siepe laat wekelijks zien dat hij het spelletje steeds beter begrijpt. Dus ook dat belooft wat voor de toekomst.

In de D-categorie vielen er vijf bekers te verdelen. Dit omdat hierin veruit de meeste spelers uitkomen. Winnaar werd hier Casper Venlet. Lang speelde, het talent van het voorgaande jaar, mee om het kampioenschap. Uiteindelijk kwam hij daar net iets te kort voor, maar dat hij de terechte winnaar van de D-jeugd is mag duidelijk zijn. Opzien baarde ook Stephan de Hart. Niet alleen door zijn snelle spel, maar ook door zijn vele overwinningen. Hij werd tweede. Voor Wouter Schoe, die beslag legde op de derde plaats. Door judo beslommeringen moest hij iets te veel verstek laten gaan, waardoor een hogere klassering er niet in zat. Dat gold ook voor de nummer 4, Liam Gibb. Bij hem komt voetbal op de eerste plaats. Maar in zijn ene jaar bij HWP heeft hij laten zien dat hij ook op het schaakbord goed uit de voeten kan. De laatste beker ging naar naar Sem Kurstjens. Hij kwam pas binnen nadat de eerste zes ronden gespeeld waren. Dat kostte hem een echte topklassering.Maar Sem is een groot talent en zal volgend seizoen zeker meestrijden om de titel.

Alvorens de clubkampioen werd gehuldigd was het eerst nog de beurt aan Het talen van het jaar. De hieraan verbonden felbegeerde beker ging dit jaar - en dat zal niemand verbaasd hebben - naar Isaac Visser. 6 jaar oud en dan zo schaken... !

Het slot van de avond stond in het teken van een iemand. Jarenlang heeft ze mee gedaan voor de titel, maar steeds was er iemand net beter. Maar nu was het dan zo ver. Esmee Langeveld is de nieuwe HWP jeugdkampioen!! Eindelijk haar naam op de wisselbeker. En daarnaast ook nog eens geslaagd voor stap 5. Proficiat een prachtig seizoen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.