Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Sterk optreden van Chenwu en Cas op NHSB titelstrijd

Frank Beverdam | | Jeugd | 0 reacties

Afgelopen weekend werd het NHSB kampioenschap voor de C- en E-jeugd gespeeld in ’t Trionk, de thuishaven van de Kennemer Combinatie. Juist daar eisten een tweetal “Witte Veulens” een hoofdrol op.

Bij de C-jeugd legde zeer verrassend Chenwu Zhu, hij is nog maar een eerste jaars D’tje, beslag op een tweede plaats. Na een 50% score, 1 1/2 uit 3, de eerste dag ging hij de tweede dag voortvarend van start met twee overwinningen. Hierbij kwam de zege tegen Kevin de Rooij niet zonder geluk tot stand, maar Chenwu zijn vechtlust in verloren stellingen is bewonderenswaardig. En ook in deze partij leverde dat  hem een vol punt op. Een mooie remise tegen kampioen Romayn Brandsma (rating 1900+) in de slotronde stelde de tweede plaats veilig. Helaas plaatste enkel de nummer één zich voor het NK, maar de schaakbond zal toch moeilijk om een vrijplaats voor Chenwu heen kunnen.

Een tweede plaats was er ook voor Cas Smets bij de E-jeugd. Omdat Cas ook als tweede was geplaatst was dit natuurlijk wat minder verrassend, maar daarom niet minder knap. Cas begon met 4 uit 4 en zal achteraf misschien spijt hebben dat hij in ronde vijf iets te snel een remisevoorstel van mede koploper Max Geldof accepteerde. Want Max liet daarna geen punt meer liggen, terwijl Cas tegen clubgenoot Floris een duur halfje liet liggen. Zodoende finishte Max met 8 1/2 uit 9 en Cas met een halfje minder. Voor beiden betekende dat kwalificatie voor het NK.
En omdat er maar twee NK plekken te vergeven bleven de mede favorieten Floris Witlox en KC kopman Liam Rooijakkers met legen handen achter. Liam, net als Max nog maar een F’je begon het toernooi slecht met een nederlaag tegen outsider Jip Berrety, een pupil van Rob Mulder uit Vijfhuizen. Nederlagen tegen Cas en Max deden hem uiteindelijk op plek drie eindigen. Dat had eigenlijk de positie van Floris moeten zijn, maar deze liet zich in de slotronde verrassen door Pedro Gomes, die zijn beste schaak bewaarde voor de partijen tegen clubgenoten. Hierdoor eindigden Pedro en Floris op een gedeelde vierde plaats met 5 1/2 uit 9.

Een beetje in de schaduw van de jongens streden ook de meisjes om een NK plek. Was het vorige week bij de F’jes Catootje Smets die Frederieke Regterschot met een halfje aftroefde, nu waren de rollen omgedraaid. Frederieke scoorde 5 punten en Catootje bleef daar een halfje bij achter.

Naast de al genoemde HWP’ers Cas, Floris, Pedro en Catootje streden nog een vijftal “Witte Veulens” mee in het veld van 21 deelnemers (ter vergelijking vorig jaar slechts 10 deelnemers, maar wel 5 NK plekken). Van dit vijftal scoorde Ezra Ormsby het best. Met 5 uit 9 eindigde hij op een gedeelde zesde plaats. Bo Stassen scoorde 50%, Bowe van der Wal 4 uit 9 en Armin Domnick en Joep Pennings moesten het met 3 punten doen.

Nu de individuele titelstrijd er in de verschillende categorieën opzit staat de teller wat betreft NK plekken op 6. Een mooi aantal en het moet gek lopen willen daar niet een aantal vrijplaatsen bijkomen.
Kortom de HWP jeugd staat er goed voor!

Vlnr Cas, Max, Liam en Frederieke
Chenwu krijgt de beker voor de tweede plaats

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.