Veel successen op Grand Prix Alkmaar

Harry Lips | |   Jeugd |   0 reacties

Het Grand Prix toernooi van Alkmaar werd gehouden in Sint Pancras. Voor HWP'ers een bijzondere naam die herinnert aan ons legendarische erelid Paul Pancras. Hij zorgde ervoor dat HWP vroeger stond voor 'Hier Wint Pancras'.

Jurriaan en Isaac met beker

Paul kwam ook uit de buurt van Sint Pancras. En ook voor de jongste HWPers bleek Sint Pancras een goede plaats te zijn. De 9 HWP-deelnemers sleepten twee eerste prijzen, een tweede en een derde prijs in de wacht.

Het toernooi was met 128 deelnemers (16 groepen) compleet volgeboekt. De organisatie was voortreffelijk en alle jeugdige schakers hadden een prima middag. Ze werden enthousiast, maar op gepaste afstand aangemoedigd door vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's en oma's. Er verschenen 9 HWP-jeugdleden aan de start. Iets minder dan de 13 in Beverwijk, maar zeker een mooie afvaardiging.

Groep 15 was een echte HWP-groep met HWP-jeugdleider Frank Beverdam als tafelleider en maar liefst 3 HWPertjes aan de start.

Voor Matteo Pernicario was het in zijn tweede GP een moeilijke opgave. Hij won een keer, maar zijn overige partijen gingen verloren en hij haalde daarmee een zevende plaats. Volgende keer beter!

Beter verging het Nathan Heesbeen. Hij haalde met 4½ punt een vierde plek, net niet genoeg voor een beker. Jammer, maar Nathan speelt goed genoeg om een volgende keer wel in de prijzen te vallen.

Jasper de Groot haalde in deze groep maar liefst 6 punten en mocht met de beker voor de eerste plaats naar huis. Prachtig, Jasper!

Voor Tjalle de Boer was het zijn eerste toernooi in dit seizoen. Hij startte in groep 12 met een remise, maar daarna ging het minder. Gelukkig kon Tjalle in de laatste ronde nog een vol punt veroveren en eindigde hij op de gedeelde zevende plaats. Volgende keer haalt Tjalle beslist meer punten.

Ook in groep 12 zat Kevin Boyd. Net als in Beverwijk startte hij met 3 uit 3, maar nu ging hij door! Alleen in de voorlaatste ronde verloor hij, maar in de slotronde stelde hij binnen 4 minuten met een snel mat zijn eerste plaats en de winnaarsbeker veilig. Geweldig, Kevin!

In groep 8 hadden een Luuk Hetterscheidt en Laurens Rojas-Miranda een plek gevonden. Laurens startte goed met 2 uit 3, maar na verlies in de onderlinge partij tegen Luuk lukte het niet meer en bleef Laurens op 2 punten en een gedeelde 7de plaats staan. Gezien zijn spel een beetje onderbetaald. De krachtsverschillen in deze groep waren erg klein. Luuk ging na een tussensprint van 3 uit 3 na ronde 6 op kop, maar na verlies in de laatste ronde werd hij door maar liefst 3 spelers achterhaald en eindigde hij met een half punt achterstand op plaats 4, net buiten de prijzen. Jammer, maar toch goed gespeeld.

Jurriaan Boeren en Isaac Visser kwamen in groep 5 terecht en lieten daar zien hoe talentvol ze zijn. Jurriaan speelt snel, zelfverzekerd en speelt intuïtief vaak erg goede zetten, maar hij zou nog meer punten halen als hij wat meer tijd zou nemen om zijn zetten te checken. Isaac is ondanks zijn zeven jaar juist wat bedachtzamer. Elke zet die hij speelt heeft een bedoeling, waar hij goed over nagedacht heeft. Natuurlijk ziet hij niet alles en daardoor gaat er ook wel eens wat mis. Jurriaan bleef lang uitzicht houden op de eerste plaats, maar verloor in de slotronde tegen zijn naaste concurrent snel zijn dame en werd daardoor tweede. Isaac speelde na een wisselvallig begin juist een erg goede laatsterondepartij en sleepte daardoor nog een derde prijs in de wacht. Terecht waren ze daar erg blij mee. Goed gedaan, jongens!

Op 24 januari is er weer een Grand Prix toernooi, dit keer vlak bij huis, in Santpoort. Ik ben benieuwd hoeveel HWP'ers daar aan de start verschijnen. Geef je tijdig op bij Frank Beverdam!

Overzicht
Groep 5 met Isaac en Jurriaan
Jurriaan won van Isaac
Laurens
Prijzentafel

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.