Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Vier NK-tickets voor HWP-Jeugd

Frank Beverdam | | Jeugd | 1 reactie

De HWP-jeugd heeft afgelopen zondag 24 maart flink van zich doen spreken op het NHSB-kampioenschap voor de D-categorie (t/m 12 jaar) en de allerjongste jeugd (9 jaar en jonger). Van de 10 te verdelen NK-tickets gingen er 4 naar HWP.

De meest in het oog springende prestatie kwam op naam van D-speler Joep Berkhout. Dat Joep kan schaken is allang bekend, echter de concentratie laat nog wel eens te wensen over, waardoor zijn resultaten geen afspiegeling zijn van zijn kunnen. Op het NHSB kampioenschap was de focus er wel. En dat betaalde zich direct uit. De start met 4 1/2 uit 5 was meer dan voortvarend, maar een ongelukkige nederlaag in ronde 6 dreigde roet in het eten te gooien. Joep herpakte zich echter in de laatste ronde en wees zijn Russische opponent Alexander Bobkov (vorige seizoen ook nog enkele malen bij HWP actief) gedecideerd terug. Hiermee kwam zijn eindscore op 5 1/2 uit 7 en was het afwachten of dat genoeg was voor een tweede plek en kwalificatie voor het NK. Dat bleek het, nipt op weerstandspunten, te zijn. Een fraai resultaat, waardoor Joep de HWP kleuren mag verdedigen op het Nederlands Kampioenschap dat van 9 t/m 11 mei.wordt gehouden in Rijswijk

Ook Jinchen Zhang zal daar present zijn. Zij had al een wildcard gekregen en bevestigde dit door bij de D-meisjes als eerste te finishen. Nu is dat omdat er maar drie meisjes waren een stuk eenvoudiger dan bij de jongens, waar 31 gegadigden waren. Maar Jinchen draaide wel het hele toernooi mee in de bovenste helft en wist in de eerste ronde Joep een halfje af te snoepen. Dus ook een prima toernooi voor Jinchen en terechte kwalificatie.En met haar 9 jaar is ze ook nog maar een E-speelster.

Naast Joep en Jinchen speelden ook Maximilian Grootjen en Siem Odijk mee bij de D-tjes. Zij draaiden verdienstelijk mee in de middenmoot, waarbij Siem het genoegen smaakte om Maximilian in het onderlinge duel te kloppen.

Bij de allerjongsten rond de 30 deelnemers, die speelden in 3 categoriën. De F,G- en H-jeugd. Met de bijbehorende geboortejaren 2015, 2016 en 2017 en later.
Bij de G-meisjes en H-jongens had HWP een tweetal sterke troeven. Namelijk Jyotsna Ramadoss en Melle Friedl. Beiden maakten hun favoriete rol waar en wonnen hun categorie. Voor Jyotsna was dat al op voorhand duidelijk, want zij was het enige meisje. Maar ook voor Jyotsna gold dat zij het hele toernooi in de bovenste helft meedraaide en uiteindelijk op een zeer fraaie gedeelde derde plaats in het eindklassement eindigde. Dus ook haar NK plek is meer dan verdiend. Melle moest er meer voor doen en hoewel hij niet altijd zijn beste schaak liet zien kwam zijn NK-ticket nooit echt in gevaar. Melle en Jyotsna worden op 22 juni in Spijkenisse verwacht alwaar de landelijke Pupillendag wordt gehouden.

Bij de F-jes streden Adam Ait Ourjdal, Faas Gorissen, Adam Zwanenburg en Axel Ernst namens HWP voor de prijzen en NK-ticktes. En hoewel zij erg hun best deden kwamen zij niet in de buurt van de uiteindelijke winnaar Thomas Nickolson, die namens de KC met een 100% score met de eer ging strijken.

Met de Kennemer Combinatie is ook de organisator van dit kampioenschap genoemd. Dank voor het in goede banen leiden van het toernooi, dat met meer dan 50 schakertjes zeer goed bezet was. Mogelijk leidt dat volgend seizoen tot meer NK-plaatsen, want de twee plaatsen voor de NHSB bij de D-jeugd jongens steken toch wat schril af bij de 6 plekken die de NBSB heeft toegewezen gekregen.

Voor een uitgebreid verslag inclusief eindstanden en mooie foto's zie ook de site van de KC: Thomas Nickelson en Jinchen Zhang kampioen - Kennemer Combinatie

Joep Berkhout, tweede bij de D-jeugd
Jinchen, beste D-meisje
Jyotsna met beker
Melle, de allerjongste

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Berend van Maassen
    Berend van Maassen
    3 week geleden
    Fijn verslag, mooie foto's en prima resultaten