Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

“Witte Veulens” heersen op NHSB D-kampioenschap

Frank Beverdam | | Jeugd | 0 reacties

Met een eerste en tweede plaats en 3 NK plaatsen beleefde de HWP D-jeugd een topweekend tijdens de NHSB titelstrijd in Schagen.

Na negen zware ronden was het uiteindelijk Chenwu Zhu die er met de titel van door ging. En dat met een monsterscore van 8 1/2 punt. Het ene halfje, een salon remise, werd gemorst tegen club- en teamgenoot Isaac Visser. Dat was al op dag één, waarop beiden de concurrentie al op ruime achterstand hadden gezet. Voor Isaac knap, maar toch enigszins verrassend, want de zege die hij boekte op Quint de Jong, was zijn eerste ooit tegen de kopman van de KC.
Op dag twee leken beiden onverdroten door te gaan met winnen, totdat Isaac zich (half) verslikte in Luke Schoonenwolf. Hij bewees daar zich zelf een slechte dienst mee, maar ook Tjacko Bok en Jelle Kop, die samen met Luke verwikkeld waren in een felle strijd om de vierde en laatste kwalificatieplek.
In de laatste twee ronden gaven Chenwu en Isaac geen cadeautjes meer weg en finishte Chenwu dus een halfje voor Isaac. Beiden gekwalificeerd evenals Quint.

Maar naar wie ging de vierde plaats? Bij aanvang van de slotronde leek Luke de beste papieren te hebben. Met 5 1/2 punt had hij een voorsprong van een vol punt op oa Tjacko en Jelle. Maar Luke moest nog tegen Chenwu en dat resultaat kennen we. Als Tjacko zou winnen zou er mogelijk een barrage volgen, tenzij Jelle van Quint zou winnen, want in dat geval zou Jelle aan het langste eind trekken. En inderdaad even leek het erop dat Jelle voor een stunt zou zorgen, maar uiteindelijk verzandde de stelling toch in remise. Wat natuurlijk best een knap resultaat was.

Tjacko deed wel wat er van hem verwacht werd en achterhaalde Luke in punten aantal. Hoewel Tjacko een half weerstandspuntje minder had en daardoor formeel als vijfde eindigde volgde er toch een barrage voor de laatste NK plek. Laurens, de vader van Isaac, zei al dat Tjacko een koele kikker is en daar had hij gelijk in. Tjacko kende geen genade met Luke (gek genoeg hadden ze elkaar dit toernooi niet getroffen) en won beide beslissingspotjes. Ook hij dus naar het NK, dat van 21 t/m 23 mei in Rijswijk wordt gespeeld.
Jelle werd uiteindelijk heel knap zesde en ook Cas (elfde) en Chia Chia (twaalfde) speelden een goed toernooi. Haluk Koroglu verging het wat minder. Hij moest ervaren dat je met slechts één jaar schaakervaring nog tekort komt bij de D-jeugd.

Naast het D-kampioenschap werd ook in de F-, G- en H-categorie gestreden om de titel en NK tickets. Catootje Smets, Daan Vreeken en Ruhan Breimer vertegenwoordigden HWP bij de F-jes.
Maar omdat daarin ook de “toppers”  Liam Rooijakkers en Max Geldof actief waren leken een derde plaats en de klassering “beste meisje”  het hoogst haalbare. En zo pakte het ook uit. Daan verloor van Liam, de uiteindelijke kampioen, en Max, maar won wel de rest van zijn partijen en werd dus knap derde. Catootje ging met 3 uit 3 als een komeet uit de startblokken, maar moest daarna 3 nullen slikken. Een “bye” in de laatste ronde bracht haar net voorbij haar concurrente Frederieke en zij mag daardoor Daan vergezellen naar de Nationale Pupillendag in Maastricht, later dit jaar.
Al met al een prima weekend voor de HWP jeugd!

Kampioen Chenwu geflankeerd door Isaac (2e), Quint (3e), Luke (4e) en Tjacko (5e)
Daan (rechts) met naast hem Liam (midden) en Max (links)

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.