log in op Mijn Witte Paard

75 jaar HWP Haarlem

Op 17 februari 2013 was het precies 75 jaar geleden dat schaakvereniging Het Witte Paard Haarlem werd opgericht. Dat vieren wij met diverse activiteiten.

zaterdag 30 november: Jubileumblitz

In het kader van het jubileum organiseert HWP Haarlem op zaterdag 30 november een snelschaaktoernooi waarvan een kwart van het inschrijf- en prijzengeld naar het Max Euwe Centrum en de Hersenstichting gaat.

Daarnaast wordt een loterij georganiseerd, waarvan de gehele opbrengst naar de goede doelen gaat. Hoofdprijs: Van Speyk herenhorloge (t.w.v. €219,-) en een jaarabonnement New in Chess (t.w.v. €76,50)!

zondag 2 juni 2013 - schaakfietstocht

Na weken van kou, regen en wind was er op zondag 2 juni eindelijk een stralende zon, een aangename, niet te hoge temperatuur van 17 graden en een kalm windje. Ideale omstandigheden voor een schaakfietstocht, die in het jubileumjaar naar de maan voerde.

7 april 2013 - jubileumrondvaart

Op zondagmiddag 7 april is een vijftigtal HWP-ers inclusief aanhang, het Spaarne op gegaan, met het mooiste en grootste schip uit de vloot van de Post Verkade Groep, de Adriaen Pauw. Het vertrek was om 14.00 uur tegenover het Teylersmuseum. Hans Böhm bleef ongeslagen in een simultaan.

Pieter Postmus heeft weer een video-impressie van de vaartocht gemaakt.

7 februari 2013 - jubileumreceptie

De aftrap van het jubileumjaar was op zondag 17 februari 2013 met een jubileumreceptie in Sociëteit Vereeniging. In aanwezigheid van meer dan 100 leden, oud-leden en bekenden spraken achtereenvolgens voorzitter Paul Tuijp, de Haarlemse sportwethouder Jack van der Hoek en NHSB-voorzitter Fred Avis. De wethouder nam tevens het eerste exemplaar in ontvangst van het prachtige jubileumboek, dat tot stand kwam dankzij de inbreng van diverse leden maar toch vooral Charles Hensen.

Bekijk hieronder een impressie van de middag en blader het jubileumboek door.