Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Over HWP Haarlem

Schaakvereniging HWP Haarlem is opgericht in 1938. Het schaakleven kende toen in Nederland een periode van grote bloei. De successen van Max Euwe, wereldkampioen van 1935 tot 1937, spraken tot de verbeelding en schaakverenigingen schoten als paddenstoelen uit de grond.

Momenteel beleeft HWP weer een periode van voorspoed. De afgelopen jaren is het ledenaantal blijven stijgen, de club is sterker geworden en mede dankzij een aparte jeugdafdeling aanzienlijk verjongd. Gelukkig zijn de bijna spreekwoordelijke goede sfeer en de intimiteit van de vereniging gebleven en is de club nog altijd een goed onderkomen voor zowel zwakke als sterke schakers.

De thuishaven van HWP Haarlem is de bijzonder mooie en stijlvolle speelzaal in het gebouw van Sociëteit ‘Vereeniging’ aan de Zijlweg 1 in Haarlem. Tot in de verre omstreken van Haarlem kent deze zaal zijn gelijke niet en draagt hij zonder meer bij aan de goede sfeer en de prettige ambiance van de club. De teams die op zaterdag in de KNSB-competitie optreden, spelen in Denksportcentrum 't Spaerne.

Kennismaken

Zin in een spannende partij in een tot de verbeelding sprekende schaakomgeving? U bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking. De speelavond is op de dinsdagavond. De interne competitie begint uiterlijk om 20.15 uur en dankzij het flexibele keizersysteem kunt u op ieder moment van het jaar instromen en tegenstanders van uw eigen niveau treffen.

Lid worden

Bent u overtuigd? Vul dan online het inschrijfformulier in en word lid van onze vereniging! Het lidmaatschap kost € 145 per seizoen.

Clublokaal

Sociëteit Vereeniging
In dit fraaie pand aan de Zijlweg (zie foto) wordt op dinsdagavond de clubavond gehouden.
Adres: Zijlweg 1, Haarlem

Denksportcentrum 't Spaerne
De externe wedstrijden van de zaterdagteams worden verspeeld in Denksportcentrum 't Spaerne, Spaarndamseweg 416, Haarlem.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Koos Stolk, voorzitter van HWP Haarlem via voorzitter@hwphaarlem.nl. Of kom natuurlijk geheel vrijblijvend langs op een dinsdagavond in het Sociëteitsgebouw aan de Zijlweg!