Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Dagboek van een tienkamper (3): Zondag

Richard Breurkes | | Toernooien | 0 reacties

Traditioneel een dag van lering en (ver-)eering. Ook in ons rustig idyllisch dorpje tussen de duinen is het niet anders. Lange rijen aanhangers buiten onze tempel de Moriaan. Begrijp nu de zin van het bordje “Amateurs”. Gelukkig zijn we vandaag op tijd na het deze keer kiezen van de Wijker tunnel (Ja, wij leren van onze fouten!).

Binnen is er sprake van een ware bestorming van het podium dat uitzicht geeft op onze goden. Door de geheel nieuwe tafeloriëntatie, hebben wij amateurs hier geen last van.

Wat is het toch ongelooflijk leuk om zoveel bekenden te zien! Jan van D. speelt dit jaar niet mee. Maar hij toont berouw, die zien we volgend jaar zeker terug. Ook collega en kunstkenner Ton v K. loopt als een man met kiespijn rond. Om toch een aandenken te hebben, neemt hij foto’s van de goden en gelovigen. Zelfs zie ik dat Wes K. uit het verre Twenthe is overgekomen. Deze Bloemendaler uit vroeger tijden, geniet zichtbaar van de vele herkenningen en werderzieningen.

Frank H. (4B; ½ uit 3) heeft het moeilijk in een paardeneindspel na een prachtige paardensprong naar d8 met pion en partijwinst. Gelukkig is Collin B. (2B; 1½ uit 3) er ook weer. Was even schrikken om een “OF” te zien achter zijn naam. Misschien is er iets te zeggen voor een “inhaaldag” op de vrije donderdag!? 

Zelfs Jop Delamarre stopt even bij mijn bord, misschien ziet hij toch iets in mijn spel. Een gesloten centrum, met omgekeerde Koningsindisch-kenmerken. Koos voor de aanval langs de koningszijde, terwijl ik toch van Sylvain de R. (5D; 1½ uit 3) zou moeten weten dat de damekant meer te bieden heeft. De witte dame zwerft via B1-C2-D2-B4-F8 naar een remise, waar ik mee tevreden moet zijn.

Mijn schaakmaatje geef ik een gevulde koek ter ondersteuning. Doet pardoes een volledig verkeerde vork, en verliest zijn paard. Zeker geschrokken van de prijs van zo’n gouden koek! Geruchten gaan dat ook deze lekkernij uit de Oekraïne komen, en dat verklaart tegenwoordig helaas bijna alles. Economen zullen het wel over “captured pricing” hebben, zoiets als een “IJsje in de Efteling”. Duurder omdat je toch nergens anders heen kan. Maar een middelbare scholier van nu, heeft al snel 50 Euro zakgeld per maand nodig om te voorzien in deze dagelijkse levensbehoefte. Tja, inflatie zeker!

Over sommige spelers schrijf ik bewust niet omdat zij iets heel bijzonders aan het doen zijn, en ik bijgelovig ben. Daarover dus mogelijk later meer. Gelukkig heeft Chris R. na een mooie revanche op Dr Evil de hatelijke 0 verlaten (6 E; 1 uit 3). Ook mijn held David G. heeft zich vrijgevochten van de hoek waar de klappen vallen.

Jan T. tref ik in diep gebed in de Zon, luisterend naar de preek van John vd W. (toch hier, wel commentaar dus). Komt binnen, een onnodige nederlaag. Begrijp dat hij vanavond troost gaat zoeken bij zijn moeder. Morgen staan we er weer!!

Op deze dag waar Jonkheer van F. (Masters; 3 uit 8) een prachtige overwinning boekt, en Anish G. (Masters; 5 uit 8) op weg blijft naar zijn eerste overwinning in WaZ.!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.