Dagboek van een tienkamper (1): Reis en bestemming

Richard Breurkes | |   Toernooien |   1 reactie

Na 2 jaar is het vertrouwde, onherkenbaar en toch bekend. Je merkt het meteen bij de entree. We worden als “Amateurs” omgeleid. Maar dan toch weer veel oud en vertrouwd.

Treffen in de rij voor Registratie onze Clubkampioen Jan B (2C; 0-1) met aktentas in toegestaan formaat. Ook Ad G. (7D;  ½)) en Ad H. (4B; ½) ; de laatste ken ik sinds onze strijd om het Noord-Hollands jeugdkampioenschap, hij ging door naar de nationale finale en eindigde achter de winnaar en latere grootmeester John vd W. (thuis; geen commentaar). Ad werd toentertijd ook uitgenodigd voor de Jeugdgroep van het Hoogovens. Misschien wel de Qualifiers van nu. Nu zal hij het tegen Frank H. opnemen.

Bij de registratie niks geen QR-codes of scans, maar een degelijke namenlijst en kaartenbak. Wanneer deze gedeeld zijn, blijk ik in deZelfde groep te zitten als Jan T. mijn eigen fietskoerier in Amsterdam. Wanneer je na het delen van de kaarten je hand overziet, ben je op zoek naar orde, mogelijkheden en plannen. Zo ook deze eerste ronde. Wil niet net als Volendam na 8 seconden achterstaan. Niet meteen een Aas spelen. Voorzichtigheid is troef, ook in mijn groep (5F). Met als resultaat dat Jan T. de eenzame leider is na een wild Koningsgambiet.

Om de sfeer te proeven, loop ik kijkend naar de nieuw behangen wanden, een rondje langs onze speelvelden. Chris R. (6 E; 0-1) zit in dezelfde groep als Dr Evil mijn “Angstgegner” uit eerdere verhaaltjes. Hoop dat mijn teamgenoot voor mij revanche neemt.  Een andere teamgenoot, captain en veel geprezen competitieleider Sylvain de R. (5D; ½) heeft geen “makkie” aan de tapijtgigant uit Alkmaar. Er ontrolt zich Sylvain’s versie van het witte Koningsindisch. Koningsvleugel in elkaar geschoven, en alles gericht op de Dame kant.

Loop door en Collin B. (2B; ½) knikt me toe met een afwezige blik die doet vermoeden dat hij niet zijn beste kaart heeft gespeeld tegen de heer Matzat.

Bij de bushalte tref ik Willem de R. (8B; 0-1) in gesprek met wedstrijdleider en penningmeester Koos S. Hopelijk geen bus gemist door de regionale stakingen, en zal Willem weer de standen kunnen doorgeven aan het einde van het feest dat voor ons ligt!

Ook Café de Zon lacht ons weer vrolijk toe!  Alleen maar dames achter de toog, zal daar zeker aan bijdragen. Denk dat Texelse Skuumkoppe een dagelijkse bestemming gaan vinden.

We mogen weer, en we zijn los!

Op deze dag Anish G. (Masters; ½ ) vol op weg is naar zijn eerste titel in ons strijdbaar dorp achter de duinen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Frank Homburg
    Frank Homburg
    2 week geleden
    Wat een leuk, mooi verslag Richard !