Eeuw-ig Schaak toernooi Caissa-Eenhoorn

Theo & Jelle Kop | |   2 reacties

Het is feest in Hoorn! De lokale schaakclub is dit jaar 100 jaar geleden opgericht. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal werd afgelopen zaterdag een open toernooi georganiseerd in de mooie accommodatie de Kreek en de dag werd feestelijk afgesloten met een receptie en buffet.

Voor het schaakgedeelte was er een kleine afvaardiging van HWP Haarlem.Patryk Dyksinski en Jelle Kop hadden zich aangemeld voor het jeugdtoernooi. Het toernooi was geïnspireerd op het voormalige "alles anders" toernooi, en het speeltempo van de rondes was iedere ronde anders: 5,10, 15 of 20 minuten per persoon. Het totale aantal speelminuten voor de dag kwam daarbij op een mooie 100 minuten p.p. Er werd gespeeld in groepen van ongeveer 20 personen. Voor de volwassenen waren er aldus precies 100 deelnemers, en bij de jeugd ongeveer 40.

Patryk en Jelle gingen beiden goed van start, en na een paar gewonnen partijen moesten ze tegen elkaar. Jelle was de gelukkige winnaar .Door het afwisselende speeltempo waren niet alle partijen even zorgvuldig, er werden hier en daar behoorlijk wat stukken heen en weer geblunderd. De sfeer was echter prima, en Jelle mocht aan het eind van de dag de eerste prijs meenemen. Hij en de uiteindelijke nummer twee hadden tegen elkaar gelijk gespeeld en voor de rest alles gewonnen, maar Jelle bofte met één weerstandspuntje meer.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Harry Lips
  Harry Lips
  05.02.2023
  Mooi resultaat van Jelle!
  Jammer dat er niet meer HWP-ers bij dit jubileum van de sympathieke club uit Hoorn aanwezig waren.
  Ik zag op de fotoo's wel nog Chris Rensink (mooie 2e plaats in zijn groep) en Ardjan Langedijk. De laatste speelt natuurlijk ook nog steeds voor Caissa-Eenhoorn
 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  06.02.2023
  Leuk Theo & Jelle. Op deze link zie je het verslag op schaaksite: https://www.schaaksite.nl/2023/02/05/eeuwig-schaak-in-hoorn/ en de gedetailleerde uitslagen zie je hier: https://jubileum.caissa-eenhoorn.nl/standing