Ezra Ormsby Herfstkampioen 2020

|   2 reacties

Ondanks alle Covid-19 maatregelen kon dinsdag 15 december toch de Herfstcompetitie voor de jeugd afgerond worden. En het was Ezra Ormsby, die zeer verrassend de titel voor zich opeiste.

 

Herfstkampioen Ezra

Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog 4 kanshebbers. Naast Ezra, Jelle Kop, Cas Smets en Tjacko Bok. Ezra was als eerste klaar, hij had weinig moeite met Catootje Smets en kon nu afwachten hoe de concurrentie het zou doen. En dat pakte goed uit voor hem. Tjacko en Jelle verloren verrassend van resp. Bowe van der Wal en Pedro Gomes. Cas won wel van Sipke van der Wal, maar dat hielp hem niet. Hij kwam uiteindelijk 26 keizerspunten tekort. Wel goed voor een tweede plaats en een mooie beker. Plek drie plus beker ging uiteindelijk naar Jelle. Hij bleef Pedro en Tjacko nipt voor.

Bij de gecombineerde groep stap 2 en 3 ging de eerste prijs naar Tim Onderstal. Door een overwinning in de laatste ronde schoot hij de nummer twee Catootje voorbij. Hugo Wilson pakte hier een mooie derde plek.

Bij de beginnersgroep toonde Klaas Ploeger zich de sterkste, tweede werd hier Yunus Cagan en derde Toon Korthals Altes. Ook voor dit drietal waren er fraaie bekers.

Na de Kerstvakantie kunnen we hopelijk snel starten met de Kampioenscompetitie. Wie zal Chenwu Zhu gaan opvolgen als HWP Jeugdkampioen??

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Harry Lips
  Harry Lips
  21.12.2020
  Dat is zeker een verrassing!
  Ezra, gefeliciteerd!
  En nu maar hopen dat we in januari weer gewoon kunnen schaken en ook lesgeven.
 • Marcel
  Marcel
  23.12.2020
  Wat een mooi resultaat, Ezra!
  Dat is een speciaal Kerst-cadeau waard.
  Van harte gefeliciteerd jongen,
  Je opa,
  Marcel