Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Geen Victorie in Alkmaar

Frank Beverdam | | HWP KNSB 4 | 1 reactie

Het vierde heeft ook zijn tweede wedstrijd met ruime cijfers verloren. In Alkmaar werd het tegen de WaagToren-4 6½ - 1½.

De voortekenen waren al niet zo heel goed. Tjacko, Cas en Mink waren niet beschikbaar en de avond voor de wedstrijd werd ik gebeld door Paul Tuijp met de vraag of ik nog een jeugdspeler wist die kon spelen. In de hogere teams waren namelijk wat personele problemen. Gelukkig bleek op deze korte termijn Stef van Dam beschikbaar dus opgelost zou je denken. Alleen om 11:30 een appje. Speler niet beschikbaar, zusje positief. Dus uiteindelijk toch met één iemand te weinig afgereisd. Dwz het vierde was wel volledig, maar in het clubbelang werd besloten om Ivar Mekel door te schuiven naar het derde. Ivar droeg uiteindelijk met een remise zijn steentje bij aan de 4 - 4 puntendeling bij het derde, maar het vierde begon door dit al met een 1-0 achterstand. 
Achteraf maakte het niet heel veel uit, want met de anderhalve punt die gescoord werd is een resultaat nooit in zicht geweest. Toch was het op bijna alle borden spannend en werd de huid heel wat duurder verkocht dan de vorige wedstrijd.

Bij de 11-jarige debutant Ezra Ormsby was van plankenkoorts geen enkele sprake. In de auto had hij al het hoogste woord en ook achter het bord trok hij onvervaard ten strijde. Alleen jammer dat hij in het heetst van de strijd door een onoplettendheid zijn toren verspeelde. Voor zijn ervaren tegenstander was het daarna een koud kunstje om het punt binnen te halen. 

Stef speelde tegen de jeugdige Rosa Leek. Wat ik ervan zag stond hij de hele partij ietsjes minder, maar het zou misschien te houden zijn. Maar Stef zette zijn koning ietwat op de tocht en bleef na een geforceerde Dameruil zitten met een verloren pionnen-eindspel.

Chia Chia verging het beter. Uiterst geconcentreerd bestreed zij haar tegenstander en zij kon haar debuut opluisteren met een keurig halfje. Dat was de laatste debutant Niels Mathot niet gegund. Tegen de oude rot Gerrit Lemmen zette hij zijn partij scherp op. In plaats van de rokade verkoos hij een open g-lijn naar de witte koning. Mogelijk zat er ergens meer in, maar uiteindelijk brak zijn onveilige koning op e8 hem op en moest Niels een stuk geven. De twee plus pionnen hielpen toen niet meer en moest Niels in een 0 berusten.
Van de partijen van Isaac en Richard heb ik weinig mee gekregen. Naar eigen zeggen ging Isaac ten onder in tijdnood, bij Richard leek het evenwicht nooit te zijn verbroken en was een remise een logisch resultaat.

Ik zelf vocht op bord 1 een scherp duel uit met Rob Freer. Ik had al het idee dat ik minimaal éénmaal de winst gemist had en dat werd achteraf ook bevestigd door de engines. Nu restte na ruim 60 zetten niets anders dan remise. Veel maakte het niet uit, maar een overwinning smaakt toch altijd lekker.
Voor een volgende keer dan maar. En dat is al op 27 november als Purmerend op bezoek komt. Net als wij zijn zij nog puntloos, dus één van twee gaat van de hatelijke nul afkomen.

 

De Waagtoren 4

Rating

 

HWP Haarlem 4

Rating

Ronde 2

 

Freer, R. (Rob)

1837

 

Beverdam, F. (Frank)

1772

½ - ½

 

Lemmen, G. (Gerrit)

1744

 

Mathot, N.T. (Niels)

0

1 - 0

 

Rep, K.M. (Martin)

1648

 

Groot de, R. (Richard)

0

½ - ½

 

Vetten de, D. (Daan)

1599

 

Visser, I. (Isaac)

1603

1 - 0

 

Kamps, R. (Ronald)

1540

 

Liu, C.Y. (Chia-Yun)

929

½ - ½

 

Duijs, P. (Peter)

1613

 

Ormsby, E. (Ezra)

823

1 - 0

 

Leek, R. (Rosa)

1386

 

Dam van, S.W. (Stef)

0

1 - 0

 

Diepen van, P.J. (Peter)

1650

 

NO

0

1R - 0R

 

Gemiddelde Rating:

1627

 

Gemiddelde Rating:

1282

6½-1½

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)