GP toernooien draaien weer.

Theo Kop | |   0 reacties

Zo af en toe gebeurt het weer. Een samenkomst van enthousiaste jeugdspelers om een GP toernooi te spelen.

Zo was er in december 2021 al het GP van Beverwijk. Dit toernooi was voor deze keer verplaatst naar de grote sporthal in Wijk aan Zee. Dit gaf zowaar een beetje het gevoel dat het het heuse Tata Steel Chess tournament betrof. Wat betreft HWP eindigde Cas als hoogste. Hij scoorde 4,5 punten in groep 1 en werd daarmee gedeeld derde. Een mooie prestatie.

In maart werd er in Heiloo gespeeld. Ook hier was HWP van de partij. Onder andere door Stef, en Bowe en Sipke werd er gestreden.

Het afgelopen weekend was het de beurt aan schaakclub Magnus uit Schagen. Ook hier een nieuwe locatie. Het was bij het Clusius College waar het dit keer gebeurde. Wederom werd er gestreden in 6 groepen, en voor deze opkomst was het een prima plek. Een podium om op te schaken, en een lekker binnenplein om te voetballen, te hangen of te basketballen. Hier werd HWP vertegenwoordigt door Patryk, Victor, Stef, Cas en Jelle. De eerste ronde was het voor de meeste weer even wennen, maar daarna kwamen onze veulens op dreef. Aan het eind van de dag bleek het in veel groepen dicht bij elkaar te zitten, en werd er geloot om volgorders te bepalen. Stef had in groep drie 4 punten gescoord, maar werd op onderling resultaat helaas net vierde. In groep 2 viste Patryk ook met 4 punten net achter het net. In deze groep hadden maar liefst 5 personen 4 punten. Patryk lootte mee om de beker voor de derde plaats, maar de beker ging helaas aan hem voorbij.

In groep 1, had Jelle met de loting meer geluk. Ook voor hem 4 punten, net als twee concurrenten. Hij mocht de beker voor de derde plaats meenemen, ook al voelde het wat oneerlijk dat de andere twee nummers drie niets kregen.  Zelfs om de eerste plaats in groep 1 werd geloot. Een onderonsje tussen twee Kennemer combinatie pupillen. Liam en Pranav eindigde samen met 6,5 punten op plek 1. Al met al, was het een heerlijke dag met lekker weer, en leuke potjes schaak.

En 26 mei staat het volgende GP toernooi op het programma, dan in Purmerend.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.