Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP Haarlem naar een andere speellocatie?

Paul Tuijp | | 4 reacties

De laatste ontwikkelingen rond ons clubgebouw.

Dinsdag 20 september deelden we tijdens de clubavond het laatste nieuws over een mogelijke verkoop van de Sociëteit en daarmee het waarschijnlijke einde aan het verblijf van onze vereniging in het pand dat nu eigendom is van diezelfde Sociëteit.
 
De Sociëteitsleden besloten maandagavond 26 september tijdens hun algemene ledenvergadering om eventuele verkoop van het pand mogelijk te maken. Er is een koper op het oog, die het pand functioneel, duurzaam en esthetisch verantwoord zou willen verbouwen om de exploitatie op orde te krijgen. De Sociëteit wil de eerste verdieping dan terug huren. Of onze vereniging daar een plaats zou kunnen houden is zeer de vraag. De Sociëteit spant zich in om de belangen van andere partijen die van de eerste verdieping gebruik maken, ‘’mee te nemen’’ in haar afspraken, maar dat biedt geen garanties.

De gesprekken met de beoogde koper moeten in oktober tot duidelijkheid leiden. Duidelijkheid op iets langere termijn, maar ook voor de periode na 1 januari. Een verbouwing vraagt de nodige voorbereiding en leegstand van het pand is immers ongewenst. Of er dan in ieder geval tot de zomer nog gebruik kan worden gemaakt van de Sociëteit, zal ook duidelijk worden.

We kennen de beoogd koper niet, dat zal ongetwijfeld in november ook bekend worden.
Ongeacht de komende ontwikkelingen gaat het bestuur op zoek naar alternatieve speelruimte. Jullie hulp kunnen we goed gebruiken, want een betaalbare zaal met catering (eventueel zelf te organiseren) waar we 40 partijen, ofwel 80 spelers kwijt kunnen, waar we minstens tot middernacht kunnen blijven, waar we ons materiaal kunnen opbergen en waar we liefst nog wat extra ruimtes voor de jeugd hebben, is niet zo snel gevonden. En dan hebben we het nog niet eens over de wens om in het centrum van de stad te blijven en vast te houden aan de dinsdag!
Kortom. Suggesties zijn welkom!

We houden jullie op de hoogte!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (4)

 • Bart Gijswijt
  Bart Gijswijt
  01.10.2022
  De Koepel, dat lijkt me nou geweldig: één partij per cel.
 • Jan Jellema
  Jan Jellema
  04.10.2022
  Misschien kunnen wij jullie helpen?
  Wij hebben op de dinsdagavond een grote zaal beschikbaar naast het station..
  Ripperda straat 13, vrijmetselaars gebouw

  Kom eens kijken!
  Jan Jellema
  06_126631112
 • Harry Lips
  Harry Lips
  05.10.2022
  De zaal van de Vrijmetselaars lijkt me inderdaad prima.
  een jaar of 10 geleden hebben we daar op vrijdagavond extra jeugdtrainingen gegeven. Dat is gestopt, omdat het huren van zo'n grote zaal voor een klein clubje jeugdschakers niet uit kon, maar voor 60 jeugdschakers en 60 senioren op een avond is dat natuurlijk heel anders.
  Verder: In het centrum, prima bereikbaar per OV, parkeergelegenheid in de stationsparkeergarage.
  Hoe het zit met catering is natuurlijk nog wel iets om uit te zoeken.
 • Paul Tuijp
  Paul Tuijp
  05.10.2022
  Dat was iets te optimistisch van de heer Jellema.
  De dinsdagavond is in ieder geval niet beschikbaar voor ons...