Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP versterkt zich met Loek van Wely

HWP | | HWP KNSB 1 | 3 reacties

Met gepaste trots presenteert HWP Haarlem topgrootmeester Loek van Wely als aanwinst. De achtvoudig Nederlands kampioen zal vanaf komend seizoen voor HWP uitkomen als speler-trainer.

Met een rating van 2607 op de FIDE-lijst van juni 2024 staat de 51-jarige Van Wely nog altijd in de top 200 van de wereld. De geboren en getogen Brabander, dit weekend nog winnaar van het open Nederlands kampioenschap rapidschaak, is geen onbekende in de regio: eerder kwam hij uit voor Kennemer Combinatie, en op dit moment is hij voorzitter van de Bloemendaalse Schaakvereniging, waar hij samen met de broertjes Duijn het bestuur vormt. Zij wisten hem warm te maken voor een overstap naar HWP.

Behalve uitkomen voor de hoofdmacht van HWP zal Van Wely ook enkele trainingen gaan verzorgen. Meer informatie daarover volgt later. De rol van speler-trainer is een unicum in de lange loopbaan van Van Wely. "Ik hoop dan ook dat we veel van elkaar kunnen leren", reageert hij.

In het kielzog van Van Wely heeft ook Babak Tondivar aangegeven weer beschikbaar te zijn in het komende seizoen. Het ziet er dus zonnig uit voor het eerste, dat zich eerder dit jaar nog ternauwernood handhaafde in de 1e klasse KNSB.

Loek van Wely op weg naar het Nederlands kampioenschap rapid op 15 juni 2024 (foto: Edwin Rutte)

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

 • Bart Gijswijt
  Bart Gijswijt
  15.06.2024
  Hierbij ook even officieel: blij mee!
 • Richard
  Richard
  15.06.2024
  Dat Loek kan schaken staat buiten kijf. Daarnaast is het ook een echte clubman die betrokken is bij zijn club en team. Loek en HWP gaan veel plezier beleven aan elkaar. Enorm trots dat Loek erbij komt en erg veel zin in het komende seizoen!
 • Berend van Maassen
  Berend van Maassen
  16.06.2024
  Gefeliciteerd met de komst van Loek en het weer beschikbaar zijn van Babak. Dat hun deelname ook uitstralung magl hebben op de overige teams.