Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Jim Meij redt de eer voor De Vennep

Mark Hemelrijk | | HWP N4 | 0 reacties

N4 mocht het thuis opnemen tegen De Vennep N3. Gelet op het verschil in rating zou N4 dit moeten kunnen winnen. Het werd geen perfecte score maar N4 won wel met grote cijfers. Dit alles onder toeziend oog van moeder Hogenboom.

Frits Bakkes speelde aan bord 1 tegen Esther Hogenboom. Nadat vliegensvlug veel materiaal van het bord was verdwenen hadden beide spelers nog 5 pionnen en een toren over. Esther liet zich in de luren leggen en kreeg een dubbele aanval op haar pionnen voor haar kiezen. Daarna was het een kwestie van goed blijven spelen.

Aan het tweede bord sloeg Harm Jonker toe. Met zijn guerrillaschaak wist hij Renzo Hogenboom (inderdaad de broer van Esther) een toren te ontfutselen. Daarna volgde een iets langzamere fase waarin Harm op zoek ging naar winst. Zijn tegenstander werkte enigszins mee en zo kon hier het volgende punt worden bijgeschreven.

Mijn tegenstander maakte een fout in de opening en uit loyaliteit deed ik vrij snel hetzelfde. Daarna ging het gelijk op en na 28 zetten stond geheel in evenwicht. Jan Langelaar was daarna wat gretig:

Langelaar - Hemelrijk, stelling na 28...De7

Jan speelde 29. d5  Rustiger was Db5 of Dc1 geweest. Ik speelde 29...Ld7 en ook Jan werkte mee door zijn dame op c4 neer te zetten. Ik sloeg natuurlijk op e3 en het witte kaartenhuis stortte in elkaar. Na afloop van de partij biechtte Jan me op dat hij eigenlijk geen geduld heeft voor schaken.

Jaap Rotte speelde met wit een Spaanse partij tegen Rob Beaufort. Al snel wist Jaap een pionnetje te veroveren. Zijn tegenstander zette een tegenaanval in, maar maakte vervolgens wel wat foutjes die hem nog twee keer een pion kostten. In het late middenspel moest Jaap nog even oppassen, dat wil zeggen geen stuk weggeven of vast laten zetten, maar Jaap liet zich niet verschalken. Toen dat voor zijn tegenstander duidelijk was, legde Rob zijn koning om.

Martin Steinhart speelt tegenwoordig veel online en dat werpt volgens hem zijn vruchten af. In zijn partij tegen Piet van Wijngaarden dirigeerde hij zijn paard naar een veld waarbij hij een toren en de dame aanviel. Piet gaf pardoes op. Weer een punt voor N4.

Hans Huson heeft naar eigen zeggen weer plezier in het schaken en ging er tegen Jim Meij eens goed voor zitten. Jim speelt graag e4 en dan f4 en Hans bouwde daar een verdediging tegenover die gaande weg zorgde voor een taaie partij. Hoewel Hans ruimer in zijn tijd zat dan Jim lukte het hem niet om de goede voortzetting te vinden. Toen beide spelers eenmaal minder dan 5 minuten op de klok hadden bood Jim hoffelijk remise aan. Dit werd met minder dan 2 minuten op zijn klok, aangenomen door Hans. Zo redde Jim de eer voor het onderaan bungelende de Vennep N3.

We moeten nog één ronde spelen tegen Kennemer Combinatie N3. Theoretisch zouden we nog kampioen kunnen worden maar dat is slechts theorie. Wij zouden van ze moeten winnen én ze zouden de laatste ronde (waarin wij niet spelen) moeten verliezen van Kijk Uit. Oh en eh… we missen Jan van Dorsselaer, maar we respecteren zijn beslissing. Hij heeft beloofd ons te blijven coachen.

HWP Haarlem N4

De Vennep N3

 

Frits Bakkes

Esther Hogenboom

1 - 0

Harm Jonker

Renzo Hogenboom

1 - 0

Mark Hemelrijk

Jan Langelaar

1 - 0

Jaap Rotte

Rob Beaufort

1 - 0

Hans Huson

Jim Meij

½ - ½

Martin Steinhart

Piet van Wijngaarden

1 - 0

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.