Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

K4 hard onderuit

Koos Stolk | | HWP KNSB 4 | 0 reacties

De eerste wedstrijd van het seizoen. Wat verwachten we? Vorig seizoen wisten we ons net te handhaven in de vijfde klasse. Berend, Paul en Frank zijn er niet meer bij. Mink en Isaac wat sterker geworden. We moeten er het beste van hopen.

Onze eerste tegenstander komt net als wij van een grote club, daardoor vallen de krachtsverschillen mee. Op papier zijn we wel duidelijk de underdog. 

In de wedstrijd kwamen we er niet echt aan te pas. Stef verloor als eerst. Hij trok zonder vrees richting de koning van zijn tegenstander, jammer genoeg was zijn eigen koning niet genoeg beschermd, het liep mat voordat Stef kon toeslaan.

Pedro speelde redelijk snel remise, ik heb niet veel meegekregen van zijn partij. Maar hij mag meer dan tevreden zijn!

Jos was de volgende die klaar was. Op een of andere manier lukt het Jos niet op de zaterdag, zou het de wedstrijdspanning zijn. Kom op Jos, we hebben vertrouwen in je.

Patryk kreeg 500 ratingpunten meer tegen zich. Hij speelde prima, kwam twee pionnen achter, maar bleef proberen actief tegen te spelen. Helaas lukte het niet.

Mink was het volgende slachtoffer, hij begon een half uur te laat, had zijn tijdsachterstand snel ingelopen, maar kwam tekort. Volgende keer de wedstrijd niet meer vergeten.

Isaac verloor ook en dat was jammer. Tot ver in de partij een prima stelling.

Koos tenslotte speelde OK, maar kwam toch minder te staan na twee onnauwkeurige zetten. Om er niet geruisloos afgeschoven te worden offerde hij een toren voor een vervelende penning en een toestormend paard. Zijn tegenstander pakte niet door en liet het paard te nabij komen. Met een combinatie van drie zetten werd de dame en de partij gewonnen.

Een grote nederlaag, dat valt niet te ontkennen. Maar het team heeft veel groeipotentie, later in het seizoen zullen de punten volgen.

Gedetailleerde uitslagen op de KNSB-site

Foto: Frits Agterdenbos

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.