Dagboek van een tienkamper (1): Loge en stalles

Richard Breurkes | |   Toernooien | 1

Op de eerste dag van de 10-kamp is iedereen op tijd. Het geeft me de kans om vanaf het balkon in de Moriaan, de allermooiste speellocatie, te genieten van de binnenkomst van de reünisten. De wedstrijdleiding roept de namen van gelukkige invallers. "Jan Seeleman! Jan Seeleman!". Het doet me denken aan een invalbeurt van een voetballer op TV, zijn rentree makend na een langdurige blessure. Succes Jan! Blij je er weer helemaal bij te zien.

Lopend door de speelzaal zie ik de arbiter van de grote Masters, de stukken recht zetten.
De heer Rooze (tevens toernooiarts) verwisselt jaarlijks het warme Curaçao voor het vandaag vriezende Wijk aan Zee. Om iedereen wat warmer te maken, heeft de online schaakzender een vrouwelijke co-commentator. Rond de borden van groep 2 gaat ze gewillig op de foto voor een lokale krant. Schaken wordt sexy.

Max Merbis zit in dezelfde groep als Max Kerkvliet van KC. Willem de Ruig laat me weten dat hij hier staat en in Hotel Hoge Duin zit. Na afloop van de ronde tref ik Korneel Joppe en Frank Beverdam, samen somber na drie nullen. Het Hoge Duin is voor Korneel een weinig inspirerende locatie. Dat na  deze dag waarop Giri weer gedeeld op kop is gekomen na een pijnlijke nederlaag in zijn eerste ronde!

Reacties(1)


Harry Lips20-1-2019, 10:13

Alle Witte Paarden veel succes!


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0