Dagboek van een tienkamper (2): Ladies Day

Richard Breurkes | |   Toernooien | 4

Laat het aan marketing over om zo'n idee te bedenken. Het aantrekkelijk maken voor ondervertegenwoordigden. Een vorstelijk toernooi wordt een festival. De gisteren gefotografeerde co-commentatrice staat in mijn lokale zaterdagskrant. Ze blijkt Hongaarse te zijn. Nu herken ik haar kirrende intonaties!

Heb ooit een Hongaarse vriendin gehad. Die had dat ook. Lieflijk, charmant, opwindend zelfs. Maar na korte tijd zeurderig, irritant haast. Niet een relatie van lange gesprekken geworden.

Damesdag, wat kan je ermee in een schaaktoernooi?
In ons nobele spel, zijn koninginnen al tot dames geworden. Besluit om bij de toekomst van het damesschaak te kijken; Machteld van Foreest, jonge telg uit een adellijk geslacht. Ze is in tijdnood, en met nog 5 minuten voor 20 zetten lijkt de Top-groep nog ver weg... Is er in ons vechtspel plaats voor vrouwelijkheid?

Mijn eigen partij pak ik mannelijk agressief aan met de witte stukken. In een draak staat na 9 zetten HWP op d5. Wat volgt lijkt meer op dammen met het verplicht "eten". Zwarte loper verdwijnt op a1, witte koning loopt naar het veilige g1. Wit paard op c7, loper op b6, toren op open e-lijn, dame centraal op d2.

Wat na 20 intense zetten rest, lijkt op overbodige kledingstukken na een hartstochtelijke vrijage. En wanneer ik mijn loper op d4 plaats, de lange zwartveldige diagonale, levensader in een draak, lijkt de climax nabij. Ik heb mijn tegenstander bij de strot..……..helaas laat ik mijn eigen scrotum onbeschermd!

Een pijnlijke nederlaag volgt op deze doemsdag!

De pijn wordt alleen maar groter horende hoe andere HWP'ers partijen winnend hebben afgesloten. Indra Polak (2A) en René Duchêne (2E) gaan soeverein aan kop. Jan Seeleman (3C) en Sylvain (5F) volgen op een halfje. Binnen mijn gezichtsveld staat Mhesh Patil (5G) met anderhalf punt op 1.

Gelukkig legt Ton van Kempen (7F) vriendelijk uit dat hij wel eens met "nul-uit-vier" is begonnen, en toch op bijna 50% uitkwam. Of zoals Judit Polgar ooit voor mij signeerde "There is always a next game!".

Teleurgesteld druip ik af. Troost zoekend bij mijn liefdevolle en begrijpende vrouw, gaan we 's avonds aan zee eten. Geen goulash AUB.

Dat na een dag waarop Giri's vrouw als co-commentatrice optrad, en Giri zelf snel remise speelde tegen de volgende wereldkampioen.

Reacties(4)


Paul Tuijp21-1-2019, 18:03

We want more! En we krijgen meer zie ik al. Ik moet de site meer in de gaten houden!


Stemmen:0
 
Richard Breurkes21-1-2019, 9:27

Heren bedankt voor de reacties.


Was al bang dat niemand het zou lezen, of er geen bal aan zou vinden! :)


Stemmen:0
 
Richard Fritschy20-1-2019, 20:39

Help, ik doe vannacht geen oog dicht. Het onbeschermde scrotum van mijn voornaamgenoot!


Stemmen:0
 
Adrie20-1-2019, 19:14

Dank je Richard voor je mooie verslag. Binnenkort kom ik je aanmoedigen.


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0