Dagboek van een tienkamper (7): Teken aan de wand

Richard Breurkes | |   Toernooien | 0

Voor een dag komen we uit ons heilige hol gekropen. Op zoek naar de tussenstanden na 6 van de 9 speelronden, ons beloofd door Willem de Ruig. Tot mijn schrik is er een wit poeder in overdaad uitgestrooid. Grafietregen had ik me toch anders voorgesteld.

Ook mijn eigen kasteel is wit bedenkt. De slotgracht dun bevroren, en na de uitschakeling van Herenveen, zijn de rayons al hun hoofden aan het breken over hoe een reeks van 11 steden verbonden kan worden.

Waar wij zonder enige moeite de bunkers bij Wijk aan Zee kunnen verlaten voor wat frisse lucht, zit Julen zolang het toernooi duurt, al in de put die geen put mag heten. Gelukkig is van opgeven geen sprake!

Ook kan het verdeelde koninkrijk de uitgang maar nog steeds niet vinden.

Maar misschien wel mijn grootste schok is het losgeld dat betaald schijnt te zijn voor Frenkie de Jong aan de Amsterdamse godenclub. Was zijn moeder altijd al bang dat ie voetballer zou worden, is hij nu nog eens vogelvrij verklaard, met deze bonus op zijn hoofd. (Zeer vrij naar Boudewijn de Groot).

En als of dit niet erg genoeg is, richten Amerika en Rusland hun machtige aandacht op Madurodam.

Ik verlang alweer terug naar de veilige grot. Voorzien van muurschilderingen die de bescherming van de hoofdsponsor aanroepen. De veilige havens van IJmuiden, vervuld met wijsheden van schaakgoden, gaan ons inspireren tot een prachtige finale!

Op deze dag dat onze wereld er even bij stil stond, dat het einde nabij is.

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.