Dagboek van een tienkamper (9): Eindspel

Richard Breurkes | |   Toernooien | 3

Het is bij ons schaakspel normaal dat bij het voortschrijden van de zetten, het aantal stukken op het bord afneemt. Het Tata Steel Chess 2019 zal vooral herinnerd worden door het per ronde toenemende aantal lege stoelen.

Hierin spande groep 6F wel de kroon, waar in de laatste 3 ronden maar 1 partij werd gespeeld! Meen dat zelfs onze onvolprezen preses ten offer viel aan deze alles overheersende epidemie.

Wanneer Willem de Ruig niet is geveld door de naweeën van de klassieke voetbalstrijd tussen de halfgoden en het haven vee, zal hij morgen de rangen en standen van onze deelnemende clubgenoten samenbrengen.

Het was prachtig te zien hoe HWP-ers elkaar tijdens het gehele toernooi opzochten. Korte gesprekjes over persoonlijke dingen, achtergronden en motivaties. Altijd belangstellend, en stimulerend; opgeroomd met 2 artikelen in de Oprechte Courant, met als kers de top prestatie van Indra.

Heel HWP bruist!

Na een ego-strelend, maar elo-vretend toernooi, ga ik terug naar mijn sluimerstand. Dank aan onze Haarlemse Meester, Bart Gijswijt voor het voeden van de website.

Was voor mij een eer en groot genoegen. Hartelijk dank voor uw aandacht!

Reacties(3)


Paul Tuijp28-1-2019, 7:47

Hulde aan Richard. (En inderdaad ook aan de webmeester)


Indra met 8 uit 9 verdient ook een speciale vermelding.


 


Stemmen:0
 
Richard Vink27-1-2019, 21:58

Geweldig Richard, heb iedere dag genoten van je boeiende literaire kunststukjes!!!


Stemmen:0
 
Theo Elstgeest27-1-2019, 21:24

bravo Richard, met veel plezier gelezen, groet Theo Elstgeest


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0