Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Duidelijke nederlaag voor HWP I

Paul Tuijp | | 2 reacties

Ondanks een mooi persoonlijk succes van Bart door een overwinning op IM Willy Hendriks en ondanks drie nette remises van Jan-Willem, Max en Hubrecht tegen hoger ingeschaalde tegenstanders, worden we ingeblikt door de combinatievereniging uit Arnhem en Veenendaal.

 

Het stond al op de website, we speelden gisteren niet in het vertrouwde denksportcentrum, maar in de kantine van Kinheim, die in de provincie Noord-Hollandsporthal dan. Dat was best een goede greep. Het was rein en rustig, alleen de verwarming en ventilatie deden niet helemaal wat de baasjes wilden. De temperatuur daalde zover, dat meer dan de helft van de spelers in hun jas wegkropen.

Het zal onze tegenstanders niet veel uitgemaakt hebben. De veelal jeugdige spelers schminkten ons af. In wezen hielden we de score nog binnen het redelijke, want zo´n jong team met gemiddeld per bord zo´n 120 elopunten meer, dat vraagt om een afstraffing.
Overigens waren we zelf niet op volle oorlogssterkte, we misten de gebroeders De Jager. Met alle respect voor Peter en Frank, dat scheelt een slok op een borrel.

Onze invallers op 7 en 8 gingen als eerste onder het juk door. Hele scherpe stellingen werden door hun tegenstanders beter ingeschat. De 0-3 viel bij René. De sterke Etienne Goudriaan verklapte zich te hebben voorbereid op Jaap de Jager, `maar René speelt hetzelfde, dat komt goed uit´ om vervolgens de hele openingsopzet van René te weerleggen. René stribbelde lang tegen met een kwaliteit minder, maar het onvermijdelijke gebeurde toch.
Ook Paul moest zich gewonnen geven. In de tactische fase, doorgaans zijn terrein, werd hij afgetroefd. Er gingen wat pionnen de doos in en er resteerde niets anders dan opgeven.

Max en Hubrecht zorgden voor twee lichtpuntjes door remise te maken -ja, ik was snel tevreden- tegen de familie Offringa. Max leek me beroerd te staan, maar kennelijk komt dan het beste in hem boven. Hubrecht kwam zelfs een pion voor, maar dat leverde alleen optisch voordeel op.

Jan-Willem was het langste bezig. Hij pakte vrij snel het initiatief en een pion mee. Een toreneindspel met 2 tegen 1 pion op een vleugel bleek niet te winnen.
Het lekkerste voor het laatst. Bart zorgde weer voor een hoogstandje door met zwart, inclusief kwaliteitsoffer IM Willy Hendriks te kloppen. Misschien kan Bart zijn partij zelf nog toelichten, want mooi was het maar mijn aandacht werd vooral getrokken door de spannende wedstrijd van het tweede tegen LSG (schande, ik weet het).

Kortom, vrij kansloos eraf en voorlopig moeten we zorgen dat we de onderste regionen kunnen ontlopen.

Persoonlijke uitslagen
Bart Gijswijt (2326) - Willy Hendriks (2425)   1 - 0
René Duchêne (2167) - Etienne Goudriaan (2218)   0 - 1
Jan-Willem van Prooijen (2121) - Erik van de Dikkenberg (2212)   ½-½
Paul Lieverst (2105) - Stefan Bekker (2248)   0 - 1
Max Merbis (2067) - Tjaart Offringa (2101)   ½ - ½
Hubrecht van den Brekel (1944) - Joost Offringa (2189)   ½ - ½
Peter Beerens (1940) - Fabio Bravo (2038)   0 - 1
Frank Beverdam (1857) - Nick Beijerinck (2036)   0 - 1

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

  • Paul Lieverst
    Paul Lieverst
    18.12.2011
    Mooie overwinning Bart!

    Mijn partij was, net als de vorige, helaas weer verloren na beter te hebben gestaan in het middenspel.... grrrrrrrrrr
  • Ardjan Langedijk
    Ardjan Langedijk
    19.12.2011
    Jammer, maar voortreffelijke pot van Bart!