Karel Kuip Bokaal 2019 voor Ger Dekker

Theo Elstgeest | |   Karel Kuip |   2 reacties

In de volle zaal van het Denksportcentrum ’t Spaerne heeft Ger Dekker tijdens de 12-de Karel Kuip 4-Kampen, de Karel Kuip Bokaal gewonnen. Ger kwam uit in de zogenaamde Karel Kuip Groep, dat is de groep waarin de naamgever van het toernooi zou zijn uitgekomen (rating ca. 1450). En ofschoon Ger in het verleden, toen hij nog ver boven deze groep zweefde, de huldiging van eerdere winnaars van deze groep met een licht ironische glimlach gadesloeg, was hij zichtbaar blij dat hij nu zelf tot deze selecte groep schakers behoort.

Ger ontving van de familie Kuip bloemen en wijn, van de organisatie de groepswinnaars-envelop én de wisselbeker waarin zijn naam voor altijd zal worden aangebracht.

De winnaar in groep 1 werd verrassend Enrico Vroombout met 2 punten, voor Indra Polak en Daan Haver met beiden 1,5 punt en Richard Schelvis (1 punt). Ook deze winnaar werd onthaald door de familie Kuip met wijn en bloemen.

In de uitslagen van de in totaal 26 groepen vinden we 7 HWP'ers als groepswinnaars:
Groep 3    Hubrecht van den Brekel (gedeeld)
Groep 7    Paul Tuijp (gedeeld)
Groep 9    Mahesh Patil
Groep 12    Sylvain de Ruijter
Groep 20    Klaas Been
Groep 25     Marius Meesters (gedeeld)
Groep 26    Charles Hensen    

In groep 14 greep Jan Kuip (inderdaad de broer van, en een oude bekende voor oudere HWP'ers) de winst en zal tevreden naar Frankrijk terugreizen.

Op de toernooiwebsite vind je alle uitslagen van dit “altijd weer gezellige” toernooi.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Paul TuijpPaul Tuijp
  Paul Tuijp
  19.05.2019
  Perfecte organisatie weer Theo! Complimenten ook aan Koos. En niet te vergeten, de familie Kuip. Prachtig hoe enthousiast ze blijven en met cadeaus aankomen. Ook applaus.
 • Cian O’Mahony
  Cian O’Mahony
  21.05.2019
  Paul, je haalt de woorden uit mijn mond! Gefeliciteerd Ger!