Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Nagekomen bericht van het vijfde

Bart Gijswijt | | 0 reacties

HWP Haarlem V - ZSC Saende IV: 3½-4½
De Eminence Grise, oftewel het vijfde team van HWP Haarlem, speelde begin december al haar vierde wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen degradatiekandidaat ZSC Saende IV werd nipt verloren. Een nagekomen beknopt rondje langs de velden.

Bord 1: een uiteindelijk fout offer werd Luuk fataal

 

Bord 2: na een stukoffer met pionwinst voor zwart kon Marco niet meer rokeren, bovendien verzuimde hij d5 te spelen, werd langzaam naar de afgrond gevoerd, alwaar het vonnis werd geveld.

 

Bord 3: ook Paul Pancras moest na een zware aanval op zijn koningsvleugel het onderspit delven.

 

Bord 4: het 1e winstpunt. Hans speelde een taaie partij (Bird), maar stond bij het begin van het eindspel optisch gewonnen en wist dit ook waar te maken.

 

Bord 5: ook Paul Eradus speelde een degelijke partij en stond al snel na de opening superieur en won de partij in een subtiel uitgespeeld eindspel.

 

Bord 6: Rens kwam na aanvankelijk gelijk gestaan te hebben in een verloren eindspel terecht.

 

Bord 7: Stefan speelde een zeer solide, goed opgezette partij, die hij met winst afsloot. Jammer dat zijn tegenstander met een toren minder en in een verloren positie zo lang doorspeelde.

 

Bord 8: Ger stond al snel onder druk maar wist zijn positie te versterken, helaas ten koste van een beklemmende tijdnood. Het remise-aanbod van de tegenstander kon dan ook niet geweigerd worden.

 

Met 3½-4½ hebben we nipt verloren en zal er de volgende keer gewonnen moeten worden.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.