NHSB Herfstkampioenschap voor Veteranen 2019 gewonnen door Jan Havenaar (De Uil) en 84 andere deelnemers...

Theo Elstgeest | |   Toernooien |   0 reacties

Het NHSB Herfstkampioenschap voor veteranen, dat werd gehouden op 9 woensdagmiddagen, gaf de grijzende deelnemers de gelegenheid om de grijze hersencellen weer een beetje op orde te brengen, te onderhouden of zelfs aan te scherpen.

Het organisatieteam: v.l.n.r. Gerda Schiermeier, Jan Poland, Jim Meij en Willem de Ruig
Het organisatieteam: v.l.n.r. Gerda Schiermeier, Jan Poland, Jim Meij en Willem de Ruig

85 veteranen, verdeeld over 4 groepen, streden om de NHSB-bekers in het Denksportcentrum aan het Spaarne in Haarlem Noord. Onder hen waren 12 HWP'ers, die vanaf 2 oktober tot en met de laatste ronde op 4 december voor een schaakfeest zorgden. Het organisatieteam (zie foto), bestaande uit Gerda Schiermeier (wedstrijdleider), Jan Poland, Jim Meij en Willem de Ruig faciliteerden het wekelijkse feestje voor de “oudere schaker”.

En het wérd een feestje; vooral voor de winnaars in hun groep. Maar eigenlijk was het voor iedere deelnemer weer heerlijk om de hersenen te laten werken. Schijnt erg gezond te zijn. Dat is belangrijk in deze tijd waarin allerlei ouderdomskwalen de kop opsteken en waarmee de huidige veteraan mee te maken kan krijgen. Blijf dus zo lang mogelijk fit en gezond en “doe mee aan zo veel mogelijk schaaktoernooien! Al opgegeven voor het TaTa Chess Tournament?”

De sterkste schaker (in groep A), na 9 ronden, bleek Jan Havenaar (De Uil) met 7 punten te zijn. Hij mag zich de NHSB Herfstkampioen 2019 noemen. Jan Seeleman werd in de A-groep 3-de met 5,5 punt.

HWP-succes was er in groep B en D; hier werden respectievelijk Frank Beverdam en Willem de Ruig en gedeeld 1-ste met 6,5 punten. Alle winnaars (dus NHSB Herfstkampioenen (in hun groepen) zijn:
•    Groep A    Jan Havenaar (7 p)
•    Groep B    Ronald Hoekstra, Fred van Randen, Frank Beverdam en Johan Plooijer (6,5 p)
•    Groep C    Gerrit Peereboom (7punt)
•    Groep D    Erik Teske en Willem de Ruig (6,5 punt)

Klik hier voor alle uitslagen

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.