Schaakfietsers: klaar voor de start

Harry Lips | |   Club

Nog even en dan gaat de HWP-schaakfietstocht weer van start! Hierbij de laatste informatie.

Aanstaande zondag 1 juli om 10 uur stipt verzamelen 35 deelnemers zich bij de Sociëteit om de tocht der tochten te beginnen. Rond vijf uur 's middags keren zij terug naar het Badhuis op het Leidseplein. Dan hebben ze ongeveer 45 kilometer achter de wielen met twee horeca-stops waarbij fietsenergie wordt opgedaan door wat te eten en te drinken en geestelijke energie wordt verbruikt door de degens te kruisen op het schaakbord.

In het Badhuis volgt dan nog een derde schaakronde en rond half zeven zijn ook de niet-schakende partners die zich hebben opgegeven welkom voor het inmiddels welbekende Indonesische buffet, waarvoor ons aller GoIndo-kok Niels Bernecker zich weer hoopt te overtreffen.

Het maximum aantal deelnemers voor de tocht is inmiddels bereikt, dus andere liefhebbers moeten geduld hebben tot volgend jaar.

De voortekenen voor de tocht van dit jaar zijn gunstig. De route is getest en goedgekeurd, de pleisterplaatsen ook en de weersvoorspellingen zijn goed. Dat betekent wel dat de deelnemers de bidon tot de rand moeten vullen en het verstandig is zich te wapenen tegen zon en hitte.

NB: het gebruik van elektrische fietsen is toegestaan. De eerste pleisterplaats heeft oplaadfaciliteiten.  

Reacties(0)

Er zijn geen reacties.