Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Update Tata: de tienkampen

Willem de Ruig | | Toernooien | 2 reacties

Op vrijdag 18 januari 2019 zijn de tienkampers begonnen en na 6 ronden gespeeld te hebben een welverdiende rustdag. De 19 HWP’ers die aan de Tienkamp meedoen hebben 2/3e achter de rug; tijd voor een tussenbalans.

Hans Huson (6D) is dit jaar in een hogere en zware groep geplaatst vanwege promotie. Dat bleek uit zijn prestatie: hij wist in ronde 6 pas zijn eerste ½ punt te halen. Hopelijk zal hij de laatste ronden nog wat meer punten behalen.

Richard Breurkes (5K) haalt helaas niet het niveau van zijn schrijven bij het schaken en moest daarnaast tegen Alexandra Shevedova (12j), kampioen van Rusland en verloor kansloos. Staat momenteel 8ste in zijn groep.

In Het Hoge Duin spelen 3 spelers van HWP. Herman Leijte (6A) staat gedeeld 1ste in zijn groep. Rens Zuiderveld (7A) staat zoals gewoonlijk in de middenmoot en Korneel Joppe (7G), pas gepromoveerd, staat 7de en wil zich handhaven in zijn klasse.

Stephan Blaas (6E) speelt mijns inziens onder de maat en staat met 2,5 punten te laag. Ton van Kempen (7E) zou graag in een hogere groep spelen, maar zijn resultaten zijn er niet naar: hij staat 5e.

Ook Willem de Ruig (8E), als enige spelende HWP'er in Kijkduin, speelt onder zijn niveau en staat met 3,5 punten slechts 4e. In groep 5 spelen Sylvain de Ruijter (5F) en Mahesh Pathil (5G) een goed toernooi en staan 3 en 4 in de groep. In groep 4B is een gedeelde eerste plaats voor Bart de Valk een enorme verrassing. Hij heeft zich voorbereid op handhaving in deze klasse gezien zijn promotie naar deze klasse, maar staat met 4,5 dus bovenaan.

In groep 3 speelt Frank Beverdam (3B) ver onder zijn niveau en staat helaas op de laatste plaats. Voor hem niet te hopen dat Ajax, zijn favoriete club, niet datzelfde niveau gaat bereiken!!

Jan Seeleman (3C), een rasechte Feyenoorder, speelt zoals Feyenoord hoort te spelen en gaat voor de eerste prijs en staat gedeeld eerste.

In groep 2 spelen liefst 6 HWP'ers, waarvan Indra Polak(2A) de meeste indruk heeft gemaakt en in deze klasse 6 uit 6 gescoord heeft. En volgens de getallen moet hij dus uitkomen op 9!! Het zou uitzonderlijk in deze 2e klasse zijn.

Xander Giphart (2B) staat 6e, maar hoopt zich te handhaven. Speelt nog tegen de hoogst geplaatste spelers in zijn groep. Max Merbis (2D) heeft nog geen wedstrijd verloren en staat knap 2e. René Dûchene (2E) speelt volgens zijn zeggen onder zijn niveau, maar staat toch weer 3e in zijn poule. Ardjan Langedijk (2F) en Enno Noordhoff (2G) staan 6e in hun groep, waarbij het opvalt dat Enno of verliest of wint.

Bij de journalisten speelden Cees Visser, als 6e geplaatst, en Ruben Acohen, als 23ste geplaatst in een Zwitsers systeem. Cees werd 9e en Ruben 18, wat voor Ruben goed te noemen is.

 

Na 6 ronden hebben de deelnemers van HWP het niet slecht gedaan. Slechts 2 spelers staan helemaal onderaan, maar 4 spelers staan bovenaan in hun groep. Terwijl nog 6 spelers kunnen schaken om plek 3 of hoger in hun groep. Voorwaar geen slecht resultaat. HWPérs kunnen zondagmiddag  de prestaties van hun clubgenoten bekijken en naar Giri tegen Carlsen, en als Giri van Carlsen wint kan hij ook nog eerste worden!!!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

  • Paul TuijpPaul Tuijp
    Paul Tuijp
    25.01.2019
    Dit stukje was de Goden verzoeken. Rens Z en Xander G lijken me uitgevallen. Max M en Jan S verliezen prompt. Alleen Indra P gaat maar door. Noemen ze een flow geloof ik. Maar promotie is nog niet eens zeker met 7 uit 7!
    Met 3½ punt uit 6 scoort Willem de R een fractie boven zijn rating. En Frank B zit in een pittige groep en scoort boven zijn rating. Dan speel je niet ver onder je niveau.
    • Paul TuijpPaul Tuijp
      Paul Tuijp
      25.01.2019
      En overigens heeft Rotterdam-Zuid een ploeg die zondag volstrekt kansloos is tegen de Godenzonen. Er loppt één oude man tussen, die zo nu en dan laat zien dat hij een goede voetballer was. En ze hebben een aardige keeper trouwens, maar we weten waar hij is opgeleid.
      4-1 Voor Ajax voorspel ik.
  • Korneel JoppeKorneel Joppe
    Korneel Joppe
    26.01.2019
    Voor de statistieken: ondergetekende probeert zich in groep 5B te handhaven, hetgeen aardig lukt. Nu nog voor de statistieken hopen dat Feyenoord morgen even zijn sportieve plicht doet ...