Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Update Tata: slechts één wit paard wint dagvierkamp

Willem de Ruig | | Toernooien | 1 reactie

Zag het na de eerste dag nog hoopvol uit dat een aantal schakers de dagvierkamp zouden winnen, bleek dat van de 15 meespelende HWP’ers slechts één winnaar van de dagvierkampen was, te weten Ger Dekker (7N). Daarnaast twee gedeelde winnaars, te weten Klaas Been (7L) en Dim Langman (8N).

In vergelijking met de weekendvierkampen, waarin slechts 8 HWP’ers vertegenwoordigd waren maar waar er 2 hun groep wonnen en één gedeeld winnaar werd een matig resultaat van de dagvierkampers.

Rob Mulder (2B), onze hoogst geplaatste speler, werd volgens hem met één prachtige overwinning slechts vierde. Sylvain de Ruijter(5M) en Harry van der Peet (5E) speelden een goed toernooi, maar kwamen niet voor een prijs in aanmerking.

Ook Richard Fritschy (6A) speelde tegen sterkere tegenstanders qua rating een goed toernooi. Dat deden Martin Steinhart (6F), inmiddels 80 jaar, en Hans Spanjersberg (6N), iets jonger, ook: zij scoorden elk 50%.

Frits Bakkes (6Q) speelde in een voor hem te hoge groep en was in elke partij kansloos. In groep 7 schaakten Willem de Ruig (7D) en Mark Hemelrijk (7R) een matig toernooi. In groep 8 deden Theo Elstgeest (8K) en Frits Welling (8L) een verwoede poging om volgend jaar in een hogere groep te kunnen spelen. Beiden haalden dit niet omdat zij hun laatste partij helaas verloren.

Ten slotte onze huisfotograaf Charles Hensen (8G): hij had het te druk met fotograferen, waardoor zijn concentratie op het schaken te weinig was en hij daardoor helaas al zijn partijen verloor.

Vrijdag start de Tienkamp met een aantal HWP-toppers, die zullen starten in groep 2: Max Merbis, Rene Duchêne, Xander Giphart, Indra Polak en (alleen intern spelend bij HWP) Ardjan Langedijk. Daarnaast spelen nog 12 HWP'ers mee in verschillende groepen. In totaal doen aan dit toernooi 38 schakers van HWP mee. Alleen Willem de Ruig en Sylvain de Ruijter spelen een dagvierkamp en een tienkamp.

In tegenstelling tot vorige toernooien doen er helaas minder schakers mee. In de gloriedagen telde ik er meer dan 50 schakers (!!) terwijl de vereniging toen wat kleiner dan nu was. Hopelijk zullen een aantal HWP’ers de weg naar Wijk aan Zee vinden om naar de grootmeesters en HWP Haarlemmers te komen kijken.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • F. Bakkes
    F. Bakkes
    25.01.2019
    Willem, hoe kom je aan die wetenschap?