Wat te doen op de dinsdagavond?

Charles Hensen | |   Club |   3 reacties

In het pre-corona tijdperk was het elke dinsdagavond weer fijn om naar de schaakclub te gaan. Al was het alleen al om elkaar te zien en te spreken. Zolang dit echter niet mogelijk is moeten we ons op een andere manier zien te vermaken.

Met internet-schaken bijvoorbeeld. Hartstikke goed dat HWP een eigen toernooi op Chess.com heeft aangemaakt. Alleen vind ik het nogal lastig dat je niet weet tegen wie je schaakt met al die schuilnamen. Bovendien snap ik er niet zo veel van. Kan iemand misschien een tutorial maken hoe het precies werkt.

Zelf heb ik maar weer een oude legpuzzel uit de kast getrokken. Maar wel een die met schaken te maken heeft, nl. de ‘schaakclubpuzzel’ van Jan van Haasteren. Mocht iemand hem willen lenen dan kan dat natuurlijk altijd. Ik ben benieuwd wat de andere HWP’ers bedacht hebben om deze moeilijke periode door te komen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  17.04.2020
  Ha Charles,
  Die puzzel heb ik ook. Wist je dat Jan van Haasteren voorheen bij schaakclub Bergen speelde?
 • Theo Elstgeest
  Theo Elstgeest
  18.04.2020
  Ja, die mooie dinsdagavonden. Wanneer komen die weer terug? Ik hou ze vrij. Ik ga niet puzzelen of andere dingen doen. Ik hou ze vrij, die dinsdagavonden. Zodra 't weer kan, dan ben ik er bij. Dan gaan we weer schaken, want ik mis 't. Ik mis het spel en de spelers. Hoe gaat het met Jan, met Marius, met Willem, met Jan Willem en alle andere clubleden?
  Hopelijk goed.
  Hou je veilig en tot ziens.
  Groet,
  Theo
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  19.04.2020
  Het gebruik van schuilnamen online maakt het zeker wat minder persoonlijk. Maar ja, die namen zijn voor de hele wereld zichtbaar.

  Mocht je het toch nog willen proberen, komende dinsdag kiezen we een ander speeltempo: https://www.chess.com/nl/news/view/21-april-spelen-we-rapid. Dat is iets rustiger en dan heb je ook tijd om je tegenstander te vragen met wie je te maken hebt, als je de chat kunt vinden tenminste.