Schaken op anderhalve meter afstand

Mark Hemelrijk | |   Club |   1 reactie

Al langere tijd ligt er in het Marsmanplein in Haarlem Noord een groot schaakbord. De bijbehorende stukken van dit buitenspel zijn opgeborgen in twee grote stalen kisten. Voorheen werden de sleutels van deze kisten beheerd door een restaurant dat zich op het plein bevindt. Maar door inspanning van een paar van onze clubleden zijn twee sets sleutels binnen handbereik gekomen.

Mochten spelers van HWP het leuk vinden om tegen elkaar te spelen met dit buitenspel dan kan contact worden opgenomen met Charles Hensen. Hij woont nabij en is één van de beheerders van deze sleutels.

Het spelen met het buitenspel blijkt niet voor iedereen even eenvoudig. Overzicht op het bord is lastig. Bovendien kost het ook wel wat tijd om stukken te verplaatsen en/of te slaan. Dus als er gespeeld wordt gebruik makend van een klok is het raadzaam wat tijd in het tempo in te bouwen voor de fysieke inspanningen. Reken tijdens het spelen op belangstelling van omwonenden alsmede voorbijgangers. In ieder geval is het een relatief veilige manier van schaken want het is makkelijk afstand van elkaar te houden.

Veel plezier op Marsmanplein en hopelijk tot ziens daar.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Frits Bakkes
    Frits Bakkes
    23.06.2020
    Met lichaamsgesteldheid van niets is het te doen. Geestesgesteldheid laat ik buiten beschouwing.