Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Succesvolle opening buitenschaakseizoen

Bas Kamps | | Club | 0 reacties

Op zaterdagmiddag 15 april vond op het Haarlemse Max Euweplein de officieuze aftrap van het buitenschaak seizoen plaats. Een mailtje aan de leden, eerder deze week, bracht heel wat schaakliefhebbers van HWP op de been.

 

Naast de initiatiefnemers Marco en Bas zagen we onder andere: Niels, Pieter, Kir, Rob, Richard, Thijs, Roel, Frits en Ruben. Ook het jeugdlid Maximilian heeft een lekker middagje gespeeld. Het vormde zijn voorbereiding op het jeugdtoernooi de volgende dag in Hoorn op weg naar zijn zevende beker.

Het werd een geanimeerde middag. Er was een mobiele koffietent, men kwam langs met bubbels en snacks. Er werd flink gevluggerd. Een stevige noordenwind duwde de lichtste stukken bijna van hun plaats. Gelukkig bleef het droog en liet de zon zich ook vaak zien, maar het was een frisse start. Het smaakt naar meer!

Er staan drie schaaktafels omzoomd door perkjes, die voor het vergroeningsproject zijn aangelegd. De schaakstukken zijn ter plekke beschikbaar bij de direct aanwonenden. Als je er wil gaan spelen, kun je je eigen klok meenemen. En het voordeel is: het clublokaal is altijd geopend.

Het is handig om een Whatsappgroepje te starten, waarin je kunt aangeven dat je wel een potje wil schaken. Je kan je hiervoor aanmelden op: https://chat.whatsapp.com/Cw3TMPXbrv4F2WM2xr85j3 

Ook het Haarlems Dagblad heeft in de digitale editie al aandacht besteed aan het schaakfestijn.

Een aantal HWP-leden rond de schaaktafel op het Max Euweplein: Niels, Roel, Frits, Marco en Thijs
Trainer Roel kijkt toe terwijl zijn pupil Maximilian tegen Bas speelt. Op de achtergrond schaken Thijs en Frits terwijl Kir en Richard in gesprek zijn.
Pieter en Rob concentreren zich aan het Spaarne terwijl een jongen een reuzensprong maakt.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.