Tjacko Bok jeugdkampioen 2022

Frank Beverdam | |   1 reactie

Door in de laatste wedstijd zijn naaste concurrent Patryk Dyksinski te verslaan is Tjacko Bok de nieuwe clubkampioen bij de jeugd geworden.

Tjacko (rechts) en Patryck klaar voor de titelstrijd

De interne bij de jeugd was dit jaar uitermate spannend. Na de mei vakantie, vier ronden voor het eind, waren er nog 5 kanshebbers op de titel. Tjacko, Patryk, Stef van Dam, Simon den Breejen en Cas Smets.
Simon verspeelde zijn kansen door te weinig te spelen. Wel moet gezegd worden dat hij de partijen, die hij speelde, zeven stuks, allemaal won. Stef was het even kwijt de laatste maand en verloor driemaal op rij, waardoor hij nog naar de tiende plek afzakte. Cas verloor in de laatste ronde verrassend van Ezra Ormsby en was daarmee kansloos.
Bleven over Tjacko en Patryk. Zij mochten achter het nieuwe bord (KNSB prijs) op het podium plaatsnemen om uit te vechten wiens naam op de wisselbeker zou komen te prijken. Zo spannend als de gehele competitie was werd deze strijd niet. Tjacko maakte handig gebruik van de kwetsbare zwarte koningsstelling met een paard op h6 om pion f7 te dekken. Na Lxh6 en een fraai paardoffer op c7 was het mat snel een feit en was de nieuwe clubkampioen bekend. Patryk eindigde uiteindelijk op plek drie en werd nog voorbij gestoken door Ezra, die met een fraaie eindsprint de tweede plek voor zich opeiste. 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Harry Lips
    Harry Lips
    3 week geleden
    Gefeliciteerd, Tjacko! Het ging niet altijd soepel, maar je partij tegen Patryk was overtuigend.
    En natuurlijk ook mooie resultaten van Ezra en Patryk!