Uitslagen tienkampen Tata

Willem de Ruig | |   Toernooien |   2 reacties

Na de rustdag van Tata bleek dat maar liefst 88 schakers niet kwamen opdagen vanwege ziekte. Eén tienkampgroep kon zelfs niet verder, omdat vijf schakers zich ziek hadden gemeld.

Hebben de HWP'ers daar last van gehad? Ja zeker, Xander Giphart (2B)en Rens Zuiderveld (7A)  speelden slechts zes wedstrijden. Jan Seeleman (3C) verloor zijn hoge positie door drie nederlagen na de rustdag en eindigde als 6e.

 

De allerbeste prestatie leverde Indra Polak (2A) met een score van 8 uit 9. Hij liet zijn belagers ver achter zich en werd uiteraard eerste in zijn groep. Grote klasse!! Ik hoop dat hij zijn 8e partij op de HWP-site zet. Vooral het eindspel toren tegen toren en pion, dat hij remise hield.

Ook Max Merbis (2D) liet van zich spreken door in zijn groep gedeeld 2e te worden met 5,5 punten.

In groep 2E werd René Duchêne knap 5e met 4,5 punten, hoewel, zoals hij zelf zei, hij onder zijn niveau speelde en solliciteerde naar een plek in het zesde van HWP! In groep (2F) leverde Ardjan Langedijk een voortreffelijk toernooi en werd met 5,5 punten 4e. En zoals iedereen weet zou ik Ardjan graag in het eerste van HWP zien spelen!

Enno Noordhoff (2G) kreeg voor de tienkamp te horen dat hij niet in 3 zou spelen maar in groep 2. Het knappe is dat hij geen enkele remise toestond; helaas slechts 3 overwinningen waardoor hij eindigde als 7e.

In 3B schaakte Frank Beverdam een voor hem ongelukkig toernooi. Stond enkele keren gewonnen, maar verloor alsnog!

In 4B sloot Bart de Valk als promovendus een prachtig toernooi af met een derde plaats; hij verloor slechts eenmaal.

Korneel Joppe (5B) werd 6e. Ook al was hij in een te hoge groep ingedeeld, hij schaakte goed. Sylvain de Ruijter (5F) gebruikte zijn dagvierkamp als voorbereiding voor de tienkamp en dat resulteerde in een gedeelde 3e plaats met  5 punten. Mahesh Patil (5G) sloot het toernooi af met een 4e plaats. Richard Breurkes (5K) had zijn gedachten meer bij zijn prachtige verhalen voor het dagboek dan met schaken, en presteerde iets minder dan normaal: hij werd 7e met 3,5 punten.

In groep 6A leverde Herman Leijte een uitstekende prestatie door gedeeld 2e te worden met 6 punten. Is gelukkig ook weer vaker te zien bij de interne van HWP na zijn hernia. Hans Huson (6D) zat in een te hoge en te zware groep en eindigde roemloos als laatste. Gelukkig voor hem deed Feyenoord het beter en zal hij met een geluksgevoel naar de samenvatting hebben gekeken.

In 6E kwam ik StephanBlaas tegen, die 5e en een keurige middenmoter werd met 5 punten. Ongeveer hetzelfde deed Ton vanKempen (7E), weliswaar met 4,5 punten en een zesde plek. Zelf schat ik Ton wat hoger in en hoort hij volgens mij in groep 6. Willem de Ruig (8E) speelde onder zijn kunnen en werd ondanks 4,5 punten 5e in zijn groep.

De resultaten van alle tienkampers ten opzichte van de weekend- en dagvierkampers zijn beduidend beter. Eén groepswinnaar, daarnaast twee schakers die gedeeld 2e werden en twee die gedeeld derde werden.

De rest van de HWP'ers handhaaft zich in de groep; alleen Hans Huson zal een groep lager gaan spelen. Maar ik vermoed dat hij daar geen moeite mee heeft.

Met dank aan alle aanwezige supporters van HWP, zoals Richard Fritschy, Charles Hensen, AdriePancras, Rens Zuiderveld enz enz.

En dan hebben we nog een HWP’er die gedurende het hele toernooi aanwezig is geweest als scheidsrechter, de indeling verzorgde van alle groepen, enz. enz. Die ook nog in een arbitersgroep speelde en als 7e eindigde. Zijn naam: Koos Stolk. Koos, bedankt namens alle mee gespeelde 44 HWP’ers.

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Enno NoordhoffEnno Noordhoff
  Enno Noordhoff
  28.01.2019
  Willem, je kent toch het kinderrijmpje van vroeger: 'Kindjes die vragen, worden overgeslagen'. Dus nooit smeken of iemand bij HWP komt spelen: dat maken ze zelf wel uit.
  Toch een mooi en betrokken verslag!
  Dat kinderrijmpje heeft overigens nog een verrassend vervolg.
 • Richard FritschyRichard Fritschy
  Richard Fritschy
  30.01.2019
  Veel oude spreekwoorden verkondigen nog steeds al dan niet vanzelfsprekende waarheden. Tekenend voor deze tijd is dit kinderrijmpje inclusief zijn vervolg echter achterhaald.