Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Valse start K4 in Leiderdorp

Frank Beverdam | | HWP KNSB 4 | 1 reactie

De verwachtingen waren natuurlijk niet al te hoog en het hielp ook niet dat we tegen het op papier sterkste team begonnen, maar een 7,5 - 0,5 nederlaag is wel enigszins beschamend.

De HWP eer werd gered door Richard de Groot, die bij een 7-0 stand op de valreep een halfje binnensleepte. Zijn jeugdige tegenstandster probeerde wel alles om een 8-0 op het scorebord te krijgen en met wat meer doortastendheid was dat ook gelukt, maar toen de laatste winstkans was vergooid kon alsnog een halfje bijgeschreven worden.

Op dat moment waren alle jeugdspelers al lang en breed klaar. Zowel met schaken als met voetbal op het schoolplein. De eerste nul kwam op naam van Tjacko Bok. Nu trof hij het niet dat Leiderdorps ratingsterkste uitgerekend op bord 5 zat. Maar dat is nog geen reden om met nog een uur en 29 minuten op de klok je Dame weg te geven. En met het weggeven van stukken is direct het grootste euvel bij de jeugdspelers benoemd. Met een instelling van “ach we winnen het stuk later in de partij wel weer terug” kom je in de interne nog wel eens weg. In de hogere groepen van de GP’s al wat minder en tegen een team met een gemiddelde rating van rond de 1700 al helemaal niet. Dus zo volgden ook de nullen voor Floris Witlox, Cas Smets en Jasper de Groot elkaar in rap tempo op.

Helaas deden de “veteranen”  het niet heel veel beter. Op bord 1 liet Frank Beverdam zien dat het niet voor niets is dat zijn rating tot onder de 1800 gezakt is. In een stelling die toch niet al te onbekend was greep hij al op zet 12 mis, boette dientengevolge een pion in en werd vervolgens vakkundig uitgeteld.

Cor Rombout en Jeroen Meulendijks verging het al niet veel beter. Beiden werden langzaam van het bord gedrukt en moesten ongeveer gelijktijdig de strijd staken. Het was dus dat Richard zich hardnekkig weerde anders hadden we om vier uur alweer puntloos in de auto gezeten.

Op 23 november een nieuwe kans. Dan wacht in het Carlton Square LSG 7. Op papier veel minder sterk, dus meer dan een halfje gaan we dan zeker scoren.

Leiderdorp 2 

HWP Haarlem 4 

   
Salomons, Q.R. (Quinten) 1819 Beverdam, F. (Frank) 1757 z-w 1 - 0
Arnold, K. (Kiri) 1777 Groot de, R. (Richard) 0 w-z ½ - ½
Vleming, S. (Stefan) 1774 Meulendijks, J. (Jeroen) 1501 z-w 1 - 0
Sonneveld, D.W.A. (David) 1765 Rombout, C.J. (Cor) 0 w-z 1 - 0
Arnold, F. (Frieda) 1866 Bok, T. (Tjacko) 826 z-w 1 - 0
Arnold, L. (Lorin) 1709 Smets, C. (Cas) 1173 w-z 1 - 0
Schädler, L. (Lucas) 1684 Groot de, J. (Jasper) 791 z-w 1 - 0
Arnold, R.N.R. (Rhys) 1620 Witlox, F. (Floris) 738 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1752  Gemiddelde Rating: 1131    7½-½ 

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Paul TuijpPaul Tuijp
    Paul Tuijp
    03.11.2019
    Jammer mannen, even wennen aan de tegenstand.
    Let op: 23 november zal niet het Carlton Square het strijdtoneel zijn, maar de feestzaal in hotel Raecks!