Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Vierde hard onderuit tegen Leiderdorp 2

Frank Beverdam | | HWP KNSB 4 | 1 reactie

Hoewel het papieren ratingoverwicht van ruim 150 punten kansen zou moeten bieden moest het vierde een pijnlijke nederlaag tegen het tweede van Leiderdorp incasseren.

Na een kwartiertje stond er reeds een 1 - 1 tussenstand op het bord. Je mag wel snel klaar zijn, maar dan moet je wel winnen is het credo. 
Jelle Kop heeft dat goed in zijn oren geknoopt want hij won alweer voor de derde keer en staat nog steeds op een 100% score.
Bij Cas Smets wil dit nog niet zo landen. Tegen een leeftijdsgenote met een toch niet al te indrukwekkende rating van 676 had Cas binnen luttele minuten zijn Dame al ingeleverd. Tsja  en waar Cas 2 jaar terug dit soort potjes moeiteloos wist te winnen blijft de teller voor nu op 0 uit 3 staan. 

Na deze snelle beslissingen wist enkel Mink Muskens nog een punt toe te voegen aan het eindresultaat. In de interne doet Mink het uitstekend, maar extern wilde het nog niet zo vlotten. Nu leverde Mink echter een prima partij af. In onderstaande stelling staat zwart natuurlijk al beroerd, maar met het elegante Pb5 besliste Mink snel de strijd.


Zoals gezegd was daarmee de koek op. Tjacko verloor na een blunder. Nigel Boerstra op bord  2 moest een kwaliteit inleveren en daarna een vol stuk, waarna de nul natuurlijk niet kon uitblijven. Ook Richard de Groot, toch altijd wel goed voor minimaal een halfje, kon het ditmaal niet bolwerken. In een stelling waar mij niet al te veel aan de hand leek, hoorde ik Richard in ene zeggen "goed gespeeld", waarna de handen werden geschud. Het bleek dat zijn tegenstander een dodelijke combinatie op het bord had getoverd.

Bij Isaac zag het er lange tijd wel kansrijk uit. In het Koningsgambiet had hij een stuk voor twee pionnen geofferd. Met de zwarte koning op de tocht leek de winst binnen handbereik. Zwart wist echter de angel uit de stelling te halen en snoepte en passant ook nog wat pionnetjes mee, waarna wit met een vol stuk achter bleef zitten en het verder voor gezien hield.

Tsja en dan bord 1. Daar zal ik verder geen woorden vuil maken, behoudens dat ik weer een nul aan mijn totaal toevoegde.

Al met al een teleurstellende nederlaag. Maar niet getreurd, nog twee kansen om het seizoen nog enigszins kleur te geven. De eerste op zaterdag 2 april in Woerden.

HWP Haarlem 4 Rating   Leiderdorp 2 Rating    
Beverdam, F. (Frank) 1750   Hooshangi, M. (Mehrdad) 1579   0 - 1
Boerstra, N. (Nigel) 0   Osch van, L. (Lo) 1737   0 - 1
Groot de, R. (Richard) 1706   Venema, M. (Maxime) 1620   0 - 1
Visser, I. (Isaac) 1653   Schenkelaars, B. (Bauke) 1517   0 - 1
Bok, T. (Tjacko) 1556   Hooshangi, M. (Milan) 1577   0 - 1
Muskens, M.A. (Mink) 1165   Smits, A. (Aat) 1414   1 - 0 
Smets, C. (Cas) 1568   Venema, S. (Suze) 676   0 - 1
Kop, J. (Jelle) 1270   Koster, B. (Benjamin) 830   1 - 0 
Gemiddelde Rating: 1524   Gemiddelde Rating: 1369   2 - 6

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Adrie Pancras
    Adrie Pancras
    19.03.2022
    Op de leuke receptie van Jan Seeleman bespraken we het ontbreken van wedstrijdverslagen van HWP 1, 2 en 3. Dat HWP 3 geen verslag had was logisch: de tegenstander had zich afgemeld. Van HWP 2 zien we al twee jaar geen verslag maar van HWP 1 zou je een verslag kunnen verwachten. Het chagrijn om het verlies was waarschijnlijk te groot. Gelukkig maakt Caïssa het gemis goed door twee uitgebreide wedstrijdverslagen met foto's. Zie:
    https://caissa-eenhoorn.nl/wordpress/?p=17476 en https://caissa-eenhoorn.nl/wordpress/?p=17453